Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Park iş birliğinde açılan kütüphaneye İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’un adı verildi.

Kütüphane açılışına Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, MHP İl Başkanı Cahit Çıkmaz, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Şen,  Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Başkanı Hale Konukoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Sanko Park yöneticileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Çocuk Kitapları Yazarı Gönül Yeprem de Sanko Park AVM üçüncü katta bulunan kütüphane açılışında çocuklarla buluşarak kitap okuma etkinliğine katıldı.

VALİ DAVUT GÜL

Vali Davut Gül, açılışta yaptığı konuşmada, “ilklerin şehri” olarak tanımladığı Gaziantep’in, ekonominin yanı sıra, kültür ve sanatta da iddialı şehir olduğunu söyledi.

Gaziantep’in dört üniversiteye sahip olduğunu anımsatan Gül, “Hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem de hayırseverlerimizin katkılarıyla her gün daha iyiye gidiyoruz. Yeni hedefimiz kütüphaneler şehri olmaktır. SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun da yapmak istediği bir kütüphane var” dedi.

“İnşaatı devam eden bir kütüphanemiz var. Bu kütüphaneler 7/24 çalışacak. Her okulumuzda kütüphane büyüklüğüne göre kitaplık yapılıyor, artık AVM’lere giriyoruz” diyen Gül, şunları kaydetti:

“Burada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkanlar çok önemli. En az az onun kadar önemli olan ve bu projelerin hayata geçirilmesinde SANKO Holding’in büyük katkıları var. Gaziantep’in sanayi, eğitim ve kütüphaneler şehri olmasında SANKO Holding’in büyük katkıları var. Bu örnek projenin hayata geçirilmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’in sanayi ve spor şehri olmasında Konukoğlu Ailesi’nin büyük emeği bulunduğunu ifade ederek, “Bugün konuştuğumuz her başlığın altında Konukoğlu Ailesi var. Emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çocuklara okuma alışkanlığını temelde edindirmenin önemine vurgu yapan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uygulamalı çocuk kütüphanemizin sayısını artırmamız lazım. Bugün bütün Türkiye’ye ve dünyaya örnek olduk. Gaziantep’e ve Gaziantep’in çocuklarına önder, lider olmak ve öncü olmak yakışır. Hepimiz çok okuyup, okuduklarımızdan ders çıkarıp iyi insan olacağız.

Uygulamalı çocuk kütüphanesinde her şey temelden oluşuyor. Temeli sağlam tutup çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına giderken çocuklarımızı daha fazla okutacağız. Onları her yönden bilgi fidanı olarak yetiştireceğiz.

AVM’de alıveriş çok önemli. Kültür, bilim alışverişi ve çocukların geleceğe hazırlanması için kütüphaneye girip kitap okuyabilecekler. Çocuk dostu Gaziantep’i birlikte inşa edeceğiz. Kütüphanenin şehrimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

SANKO PARK İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK

SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu ise konuşmasında, Sanko Park’ın TSE- Covid- 19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni ilk alan ve Türkiye’de Covid- 19 aşı uygulamasını yapan ilk AVM olduğunu anımsattı.

Sanko Park’ın ilkleri gerçekleştirmeye devam ettiğini dile getiren Konukoğlu, özetle şunları anlattı:

“Türkiye’de çocuk kütüphanesi açan ilk AVM olmaktan gurur duyuyoruz. SANKO Holding’in destekleriyle ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Valimiz Sayın Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in destekleriyle hayata geçirilen Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi’nin tüm çocuklarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı projemiz inşallah Türkiye’ye örnek olur.”

Program, konuşmaların ardından kütüphane gezisiyle sona erdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE MEHMET AKİF ERSOY KÜTÜPHANESİ

Sanko Park içerisinde açılan ve “Türkiye’nin İlk AVM Çocuk Kütüphanesi” olma özelliğini taşıyan Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi’nde 12 bin kitap ve bir de yetişkin kitaplığı bulunuyor.

Okuyucular, dijital erişimi cep telefonu aplikasyonu olan ‘‘Gaziantep Okuyor’’ isimli uygulamadan sağlayabilecek. Bu uygulama 27 bin kitaptan oluşan dijital bir kütüphane olarak aktarılabilmektedir.

Çocuk kütüphanesi olması dolayısıyla masal atölyesi, çocuk-yazar buluşmaları, okuma saatleri ve meslek tanıtımları yer alacak.

Ayrıca çocuklar, uzman kütüphaneciler ve masal uzmanları tarafından karşılanacak ve ödünç kitap alımları gerçekleştirilebilecek.

Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi’nde, üyelik sistemi de aktif olacak ve çocuklar bu üyelikle Gaziantep’te bulunan diğer çocuk kütüphanelerine de erişim imkanı sağlayabilecek.

SANKO PARK

“Gaziantep’in alışveriş merkezi” Sanko Park, 2009 yılında faaliyete başladı. Toplam 127.489 m2 inşaat alanı ve 56.144 m2 kiralanabilir alanı bulunan Sanko Park’ta, her ihtiyaca yanıt veren 180 mağaza yer alıyor.


Sanko Park'ın marka karmasında Decathlon, Beymen, Beymen Club, Rossmann, H&M, Mars Athletic Club (MAC), OXXO, Boyner, Network, Kahve Dünyası, Tekzen, Paşabahçe, Mudo, W Collection, Swarovski, LCW, Media Markt, D&R, D’S Damat, Twist, Toyzz Shop, Migros, İpekyol, Kitikate, Kiğılı, Mango, Koton, Flo, B&G Store, Alaçatı Muhallebicisi, GS Store, Fenerium gibi markaların yanı sıra, Sanat Galerisi yer almaktadır.


Play Park tarafından işletilen 4.271 m2 alana sahip bowling ve eğlence merkezinde gençlere nezih ortamda zaman geçirme imkânı sunuluyor. 1.600 m2 alanda hizmet veren Mars Athletic Club ile spordan vazgeçemeyenler için donanımlı bir spor salonuna sahip olan Sanko Park, sağlıklı yaşamdan vazgeçmeyenlere hizmet veriyor.


Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde yer alan Sanko Sanat Galerisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk özel sanat galerisi olma özelliği taşıyor. 2020 yılına kadar 600’den fazla sanatçı tarafından hazırlanan 470 sergiye ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi, iki kez de uluslararası sanat çalıştayı düzenlenmesine öncülük etmiştir.

Galeride etkinliklere pandemi dolayısıyla ara verildi.

1.200 araç kapasiteli kapalı otoparkının yanında 50 araç kapasiteli Vale Park ile ziyaretçilerini ağırlayan Sanko Park, konuklarına ayrıcalıklı hizmet sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi