5 bin kişilik cezaevinde 1100 personel görev alacak. 2 tane kapalı,3 tane açık cezaevinin bulunduğu ve bunların yanı sıra teknik atölyelerinin olduğu, ziyaretçi binalarının bulunduğu devasal yapı gelecekte Türkoğlu ilçesinin iş istihdamında, ekonomisin de ve kalkınmasın da önemli rol oynayacak.

Cezaevi inşaatında gezerek bir takım incelemelerde bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; Türkiye’nin sayılı ceza evi inşaatlarından bir tanesi, büyük olması itibariyle Türkoğlu ilçemize çok büyük oranda katma değeri olan bir kurum olacaktır. Burası inşallah bittiği takdirde 5000 kişiye yakın mahkumun olduğu, 1000-1100 civarında personelin çalışacağı, 200 tane lojmanın olduğu, 2 tane kapalı ceza evi 3 tane açık ceza evinin, teknik atölyelerin, idari binalarının ve ziyaretçi binalarının olduğu devasal bir yapı. Tabi bu inşaat aşaması bittiği takdirde Türkoğlu’muza yanı başında (OSB) Organize Sanayi Bölgesinden daha fazla gelir getirecek bir yer olarak düşünüyoruz. Tabi Belediye Başkanı olarak belediyemizin yaptığı alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin yanında hükumet yatırımlarının da ilçemize gelmesi için uğraşıyoruz. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

‘TÜRKOĞLU’MUZUN NÜFUS ARTMASINDA ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK’ 
Cezaevi gerçeği, Türkiye’mizin gerçeği keşke Türkiye de ceza evleri olmasa ama bu bir gerçekse bu gerçekliğin de Türkoğlu’na yatırım olarak dönmesi bizim için sevindirici. Burası yaklaşık 1,5-2 yıl süreç içerisinde bittiği takdir de Türkoğlu’muzun her alanında vatandaşlarımızın gelir yönünden zenginleşmesine vesile olacak. Burada kalan mahkum yakınları ilçemizde ev tutacak, otellerde kalacak ilçe ekonomisine katkı sağlayacak. Ceza evinde görev alan 1000 kişinin yakınları ile beraber yaklaşık 5000 kişiye yakın nüfusumuza da katkı sağlayacak. Nüfusun artmasıyla da iller bankasından gelen belediyemize ödenekte artacak.

‘TÜRKOĞLU,AKDENİZ’İN İNCİSİ OLACAK’ 
Geldiğimiz günden bu yana Türkoğlu’nun Akdeniz’in incisi bir ilçe olarak gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Tabi bu Ceza evleri, yanındaki Organize Sanayi hemen yanı başındaki eğitim kompleksi Meslek Yüksek Okulu fakülteleri hemen yine yanı başında Fen Lisesiyle ve yaklaşık 60 milyona mal olan Lojistik Merkeziyle Türkoğlu önümüzdeki 5 yıl içerisinde nüfusu yaklaşık 90-100 bine çıkacak. Bunun içinde gerekli olan belediyecilik çalışmalarını yapmaktayız.



‘EN ÇOK KONUT SEKTÖRÜNDE GELİŞİYORUZ’
Bu çalışmaların getirisi en çok konut sektöründe olacak. Konut alanında gerek özel müteahhit marifetiyle gerekse de TOKİ marifetiyle konut alanında çalışmalarımız var.En son 28 Ocak itibariyle 190 tane TOKİ konutlarının ihalesi yapıldı,bugünlerde inşaatına başlanacak 2+1,3+1 hem de bu ceza evine kadar gelen Mahir Ünal caddesi üzerinde altı katta müteahhitler şu an son sürat konut yapımında bulunuyorlar.Tabi buradaki mahkumların ve personelin gerek Türkoğlu’ndaki yolcu taşımalığında ki,yani minibüs kooperatiflerinin de zenginleşmesini sağlayacak, aynı zamanda Yeşilyöre’deki sebze meyve üreticilerimizin, Çakıroğlu’ndaki, Kaledibi’ndeki çilek üreticilerinin yine aşağıdaki ovadaki sebze meyve üreticilerinin de malları daha fazla burada satılacak. İlçe büyüklüğünde devasal bir yapı, ben öncelikle burayı yapan şantiye şefimize, müteahhidimize, firmamıza bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Bu kurumun buraya gelmesinde emeği geçen değerli eski Adalet Bakan Yardımcımız,şuan ki Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Veysi Kaynak’a da teşekkür ediyorum. Ceza evimizin Türkoğlu’muza hayırlı uğurlu olmasını cenabı Allah'tan diliyorum,diyerek konuştu.

Editör: Haber Merkezi