Divan Başkanlığını TGF Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in yaptığı ve mevcut başkan Yılmaz Karaca ile başkan vekili Mehmet Ali Dim’in listelerinin yarıştığı kongre sonucunda yapılan seçimde 103 delegenin oyunu alan Karaca yeniden başkanlığa seçildi.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nden başkan Sermet Çuhadar, başkan yardımcısı Ali Eskalen ve sekreter Akif Arslan’ın yanısıra dernek üyesi Bekir Doğan’ın delegasyon olarak katıldığı kongrede adaylar adeta kıran kırana mücadele ettiler. Divan Başkanı ve üyelerin yerini almasından sonra Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı hep birlikte söylendi. Daha sonra ise Niğde ve Karadeniz Ereğli Cemiyetleri’nin seçimlere katılıp katılmayacağı konusu gündeme geldi. Yapılan tartışmaların ardından ise bu öneri genel kurul tarafından çoğunlukla ret edildi.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunması, görüşülmesi ve ibralarının ardından da tahmini bütçe, yönetim kuruluna gayrimenkul alma yetkisi oylanarak kabul edildi. Yılmaz Karaca ve Mehmet Ali Dim seçimler öncesinde birer konuşma yaptılar. Ardından ise oylamaya geçildi. Yapılan oylamaya 198 delege katıldı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimler sonucunda Yılmaz Karaca listesi 103 delegenin oyunu alarak yeniden yönetim, denetim, onur, yüksek istişare kurullarına seçildi.

Yönetim Kurulu “Yılmaz Karaca, İbrahim Erdoğan, Cafer Esendemir, Semra Şener, Turgay Demirtaş, Kenan Çimen, Bayram Ekici, Sezai Matur, Kemal Kapaklı, Derya Akbıyık, Cemal İncesoyluer, Levent Altun, İlker Ülker, Süleyman Akbulut, H. Özgür Özen” isimlerinden oluşurken, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sermet Çuhadar ise Yüksek İstişare Kurulu’na seçildi.

Editör: Haber Merkezi