TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Sn Celalettin Güvenç'in 12 Şubat Kurtuluş Bayramı mesajı şöyle;

Anadolunun Dört bir yanına bağımsızlık için öncü olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü gururla coşkuyla  idrak ediyoruz.

12 Şubat, Maraşın  kahraman evlatlarının, vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanının tarihidir. Bu destanla Maraş halkı “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz.” diyerek Milletçe  verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Maraşlı hemşerilerim bu Kahramanlıkla ne kadar gurur duysalar azdır, biz heryıl bu Kahramanlık destanını yaşarken duyduğumuz gurur birkere daha katladı Çünkü 15 Temmuz Hain Kara gecesinde biz birkere daha gördükki bu kutsal Vatanımızdan Kirli eller hala ellerini çekmemişler, Onlarda birkere daha gördüler ki 12 Şubat Ruhu bu ülkenin heryerini sarmış Milli Bir Ruhtur...

Bu vesileyle Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, Rıdvan Hoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, , Senem Ayşe’yi, Muallim Hayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu duygularla, kurtuluş mücadelesinin kahramanları aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyor,  Kahramanmaraşlı hemşerilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.
Editör: Haber Merkezi