KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız yaptı. Konuşmasında 22 Mart Dünya Su Günü’nün önemine vurgu yapan Dekan Prof. Dr. Ali Kaygısız, dünya genelinde suyu etkin ve tasarruflu kullanma, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılmasının önemine dikkat çekti. Kaygısız “Bütün katılımcıların ‘Dünya Su Günü’nü tebrik eder, bugünün her canlı için vazgeçilmez olan su kaynaklarının korunmasına, kullanım bilincimizin ve duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını temenni ederim." şeklinde konuştu.
Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Değirmenci ise, bölüm olarak her yıl Dünya Su Günü’nde suyun hayati bir öneme sahip olduğuna dikkat çekmek için bir program düzenlediklerini belirtti.



“Su Miras mı, Gelecek mi?” konulu konferansa Namık Kemal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halim Orta konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Halim Orta, Dünya Su Günü ile ilgili olarak yaptığı sunumda, 21. yüzyılın çevre yüzyılı olduğunu belirterek suyun da stratejik olarak büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr. Orta, yer altı ve yer üstü su kaynakları, suyun etkin kullanımı ve potansiyeli, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, suyun sektörel kullanımı konularında yaptığı sunumda suyun özellikle ülkemiz açısından stratejik önemi olduğunu vurguladı. Ülkemizi bölgesel kalkınma konusunda dünyada örnek konuma getiren Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sayesinde, Ortadoğu ülkeleriyle ilişkilerimizin daha farklı olabileceğini söyleyen Orta, bu projeyi yok etmek için bölgedeki terör faaliyetlerinin arttığını ifade etti.

Konuşmasını Dünya Su Günü’nü kutlayarak bitiren Prof. Dr. Halim Orta’ya, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız tarafından oyma ceviz sandık hediye edildi.
Editör: Haber Merkezi