Öğretmenlik mesleğine ilk adımını atan 25 stajyer öğretmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ve Şube Müdürü Hasan Arslan ile birlikte Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 6 ay sürecek olan stajyerlik dönemini geçirmek üzere Afşin’i tercih etti. Bu dönem içerisinde öğretmen adaylarımıza deneyimli öğretmenlerimiz danışmanlık yapacak. Bizlerde bu süre içerisinde öğretmen adaylarımızla kurumları geziyoruz ve ilçeye uyum sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Bu kapsamda ziyaretlerimizden bir tanesini Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e gerçekleştirdik. Sayın başkanımız ilçemizdeki yapmış oldukları hizmetleri ve hayata geçirecekleri hizmetleri aday öğretmenlerimize aktardılar. Bu ziyaretlerin yeni öğretmenlerimizin ilçeye daha çabuk adapte olmasına yardımcı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ziyaretle ilgili şunları konuştu,”  2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar döneminde 6 ay sürecek olan stajyerlik dönemini geçirmek üzere Afşin’imize gelen öğretmenlerimizi ağırladık. Yapmış olduğumuz ve hayata geçirmeyi düşündüğümüz projeler hakkında onlara bilgiler verdik. Öğretmenlerimiz bizlerin, atalarımızın miraslarını gelecek nesillere aktaran, onların gelişimine, büyümelerine ve gelecek ideallerini kurmaları noktasında en büyük etkenlerden olan eğitim görevlileridir. Yaptıkları iş meşakkatli zor ve takdire şayan işlerdir. Bizleri burada ziyaret ettikleri için öğretmenlerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, şube başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan ziyaret sonrası Belediye önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından aday öğretmenler Başkanlık Makamından ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi