Açılış konuşmasını yapan Mehmet SERTPOLAT;

Konuşmasında, “Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü olarak ailenin vazgeçilmez parçası olan kadınlarımız için bugün burada 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ailenin ayakta kalabilmesi için kurulmuş bir bakanlık olduğuna vurgu yapan SERTPOLAT Bakanlığımızda bir Genel Müdürlüğümüz adı da “Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüdür” dedi.

Konuşmasına “ Biz İnanıyoruz ki kadınlar annemizdir, kız kardeşimiz, kız çocuklarımızdır.  Kadın dövülmek ve sövülmek için değil övülmek için vardır. Bütün semavi dinler kadını yüceltir. Biz kadınların her türlü haklarını korumak varız, olmaya da devam edeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcımız Sayın Ferhat KURTOĞLU ise konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı.



8Mart Dünya Kadınlar gününü 1977 yılında Birleşmiş Milletlerin ilan etmiştir” diyen Sayın Vali Yardımcımız Sayın Ferhat KURTOĞLU; 

“ Bundan yüzyıllar önce İslam Peygamberi Hz. Muhammet (S.A.V) kadınların hakları için önemli adımlar atmış cahiliye dönemi kız çocuklarını diri diri gömen Mekke halkına bunun yanlış olduğunu söyleyerek kadın hakları konusunda önemli adımlar atmıştır” dedi.

 “Bu topraklar yüzyıllardır mazlumların yuvası olmuştur. Bu günde Suriye halkına çatı olmuştur. Suriye’ deki savaştan en çokta kadınlar mağduriyet yaşamaktadır” dedi.

“Kadına yönelik her tür şiddetin ve zulümün kalktığı bir dünya hepimizin özlemidir” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Programın devamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Çocuk Gelişimcisi Sayın Hatice ÇİNĞİLİ BALTACI  6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun hakkında bilgilendirme yaptı.

Şiir dinletisi, Tiyatro Gösterisi ile devam eden program katılımcılara çiçek sunumu ile tamamlandı.
Editör: Haber Merkezi