18 Mart Çanakkale Deniz Zaferin 101'inci yıl dönümü Etkinlikleri Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Harun Avan  Modoterlüğünde ile Kına Üstüne Kan Damlar isimli tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu Kınalı Hasan’ın Çanakkale’de şehit düşmesi ve ailesinin yazdığı mektubun konu edildiği oyunda 10 Sınıf Öğrencisi 16 Yaşındaki Beyza İnce'nin hasanım diyerek dakikalarca gözyaşları dökmesi izleyiciler duygulu anlar yaşadı.  

Oyun sonunda izleyiciler oyuncuları dakikalarca alkışladı.



“ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM”

Gösterimin ardından sahnede oyuncuları tek tek kutlayan Okul Müdürü Mehmet Akarsu, “101 yıl önce ecdadımızın bu günleri yaşamamız için, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için, ezanlarımızın camilerde yankılanması için canlarını nasıl verdiklerini Öğrencilerimiz bize aktardı. Bu oyunu izlerken, gerçekten bu vatan için ölmek, bu vatan için canını vermek bu özelliğin sadece Türk milletine özel olduğunu gördüm. Allah tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu oyunu sergileyen Öğrencilerimize tek tek kutluyorum” dedi.



KARDEŞİM AKLIMA GELDİ AĞLADIM

Nezihe Öksüz Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 10 Sınıf Öğrencisi 16 Yaşındaki Beyza İnce ise açıklamasında Çanakkale zaferinde yaşanmış bir olayı arkadaşlarımıza ve seyircilerimize en iyi şekilde aktarmaya çalıştık bende rolümü en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım rolüme kendimi çok kaptırdım ve duysal olduğum için ağladım.



Burada ben ve arkadaşlarım burada bu tiyatroyu gerçekletirken karşıdaki arkadaşlarımıza bunları his ettire bildikse bizlere ne mutlu ama şehitlerimiz fazlasıyla her şeyi hak ediyorlar benim 15 yaşında erkek bir kardeşim var onunda o zamanlarda Çanakkale zaferinde 15 ve 16 yaşındaki genç genç askerlerimiz savaşmak için gidiyorlardı kardeş iminde orada olacağını düşündüm o aklıma geldi dedi.

HABER/İsmail BOZDOĞAN 


Editör: Haber Merkezi