Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti , Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Nevşehir de düzenlediği Başkanlar kurulu toplantısına katılarak federasyonun yeni üyesi oldu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın, Başkan Yardımcısı Ali Eskalen, Genel Sekreter Akif Arslan, Muhasip üye Bekir Doğan ile birlikte Nevşehir de düzenlenen 50. Başkanlar konseyi toplantısına knatılarak , Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi oldu.

Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Sayın: “ Türkiye’in en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Federasyonun bir üyesi olmak bizlere güç verdi dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 50. Başkanlar Konseyi Toplantısı’ kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ‘Medya ve Turizm’ konulu panel düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekinci ile 71 ilden gelen Cemiyet Başkanları, üniversitemiz personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından üniversitemiz tanıtım filminin gösterimi ile başlayan panelin açılış konuşmasını Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici yaptı. Ekici, konuşmasında “’Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın 50’incisi Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde Nevşehir’de gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda ayrıca Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlediğimiz ‘Turizm ve Medya’ konulu panelde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Turizm bölgesi olan ilimizin tanıtımına ve sorunlarının çözümüne yönelik biz medyaya büyük görevler düştüğünü biliyoruz ve bu düşünce çerçevesinde görevimizi yapma gayreti içerisindeyiz. Ayrıca bu panelin düzenlenmesinde bizlere destek olan, kapılarını açan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine ve Rektörümüze bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca medyanın üstlendiği sorumluğuna değindi. Konuşmasında ayrıca üniversitemizin elde ettiği başarıya değinen Yılmaz “Bugün bu üniversiteyi görünce öncelikle Sayın Rektörümüze teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Nevşehir’e 2010’da gelip gördüğüm üniversite ile şu anki üniversite arasında çok büyük bir fark, gelişme, büyüme ve güzelleşme olduğunu gördüm. Yapılaşmasıyla bu kadar şirin bir üniversite daha Türkiye’de görmedim. Büyük üniversitelerin yanında bundan sonra öğrencilerin bu üniversiteye büyük rağbet göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

71 ilden medya mensubunu Nevşehir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Kapadokya’nın turizm zenginliğine ve bu alanda yapılan çalışmalara değindi. Vali Yardımcısı Ateş konuşmasında “Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde düzenlenen ’50. Başkanlar Konseyi Toplantısı’ vesilesiyle sizleri Nevşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Kapadokya Bölgesi sadece göz kamaştırıcı doğal oluşumlarla değil, ev sahipliği yaptığı çok sayıda uygarlığa ait kalıntılarla da dünyanın ilgi odağı haline gelmiştir” dedi.

Bölge turizminin geliştirilmesi, sorunlarının çözümü için üniversite olarak üstlerine düşen görevi yerine getirmeye yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, bölgede kongre turizmine de önem verilmesi gerektiğinin altını bir kez

daha çizdi. Rektörümüz “Türkiye’nin her yerinden gelen siz değerli misafirlerimizi Nevşehir’de ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde ağırlamanın büyük heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Bölgemizin bir turizm bölgesi olması dolayısıyla, Rektörü olduğum üniversitemiz de bölge turizminin geliştirilmesine, sorunlarının çözülmesine ve özellikle ara eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar içerisinde bulunduk. Bölgemiz turizm bölgesi olmasına rağmen turizm pastasından istenilen payı alamamakta. Özellikle şunu belirtmek isterim ki, bugün dünya turizmde en büyük pay kongre turizminde ve Türkiye’de bu payı belli başlı iller arasında paylaşılıyor. Her zaman her yerde dediğim gibi, bizim Kapadokya olarak ‘Kongre Turizmi’ne yönelmemiz gerekiyor. Bu düşünceyle bugün bölgemizin en büyük eksikliği olarak görülen ve kongre turizminin gerçekleştirilmesi için gerekli olan ilimizin en büyük ve en kapsamlı kongre merkezini ilimize kazandırdık. Siz değerli medya mensuplarına düşen görev ise bunu duyurmak ve mevcut turizmin potansiyelinin yanı sıra Kapadokya’nın kongre turizmine ev sahipliğini yapabilecek, aday bir il olduğunu duyurmaktır” diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Oturum Başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın yaptığı konuşmacı olarak Üniversitemiz Turizm Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Aslan, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz MYO Öğr. Gör. Kayhan Karakaya, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Gazeteci-Yazar Oğuz Özdem’in katıldığı panele geçildi.

Soru ve cevap bölümüyle biten panel sonunda Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekinci, Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a 50. Başkanlar Konseyi Toplantısına vermiş oldukları destek ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek kendilerine plaket takdim etti.

Editör: Haber Merkezi