Şakalar mesajında şu sözlere yer verdi. "Doğduğumuz andan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, toplumumuzun en değerli varlıklarından, kadınlarımıza adanmış olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önce Ekinözülü hemşehrilerim için sonra da tüm Türk ve Dünya kadınları için kutlu olmasını diliyorum.

Kurtuluş Savaşı’nda da direnişin ve azmin sembolü olmuş, gayretleriyle ve yetenekleriyle dünyaya örnek olan Türk kadınları, milli ve manevi değerlerimizin, geleneklerimizin en önemli taşıyıcısıdır. Hayatımızın her anında bizleri onurlandıran, bizleri yetiştiren, her zaman desteklerini esirgemeyen kadınlarımızın hayatımızda ki değerini kelimelerle ifade etmek mümkün değildir.

Günümüzde kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına hem toplum nezdinde hemde aileler nezdinde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmakta. Dolayısıyla kadınlarımızın Ak Parti döneminde almış olduğu hizmetleri destekliyor, yetmez ama evet diyorum. Aile Mahkemeleri, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, doğum izninin artırılması, kadın istihdamının teşvik edilmesi, kadının statüsünü yükseltecek hizmetler AK Parti iktidarının hizmetleridir.
Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir”.

Kadınlarımız için ne söylesek, ne yapsak azdır. Kadınlarımız ailelerimizin temeli, çekirdeğidir. Kadınlarımız toplumların oluşmasında en önemli aktördür. Toplumsal düzen için kadınların rolü çok önemlidir. Ki bizler bu ülkeyi,bu vatanı kadınlarımızla kazandık. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Bizlerin eşi ve bu hayatta can yoldaşıdır. Hazreti Peygamberimiz kadının toplum içinde saygın bir yere sahip olması için gayret göstermiştir. Öyle ki dönemin kadına yönelik bütün acımasızlığına rağmen O, her daim kadının onurunu korumuş ve kadına karşı şiddete başvuranları sert bir dille uyarmıştır.
O’nun kadına muamelesi şefkat, merhamet, nezaket ve anlayış örnekleriyle doludur.  ‘Hanımlar Allah’ın emanetidir. Sizin en hayırlılarınız hanımlarına karşı en iyi davrananınızdır’ buyuran efendimiz, hem eş hem baba hem de evlat olarak bir kadına nasıl davranılması gerektiği hususunda bize en güzel örnek olmuştur. Bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi