Cuma namazı sonrası Camii içerisinde ve Kur-an Kursu olarak hizmet edecek eski medrese bölümlerinde incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, restorasyon çalışmalarında emeği geçenleri kutlayarak yeniden ibadete açılan Camii’nin hayırlı olmasını diledi.

Acemli Camii; Osmanlı Padişahlarından Sultan Mehmed Reşad Han Döneminde, Hacı İbrahim Evliya Tarafından 1912 Yılında Yeniden Yaptırılan Tarihi Camii Ve Medrese, Şehir Merkezinde İlk Ve Tek Osmanlı Eseri Olma Özelliğiyle Dikkat Çekiyor. Bir Asırdan Fazla Bir Sürede Binlerce Hafız Yetiştirip Mezun Veren Camii, Tarihi Dokusu Ve Manevi Atmosferiyle Ziyaretçi Akınına Uğruyor.



Kahramanmaraş Valisi Mustafa hakan Güvençer, İl dışından gelen misafirlere Kahramanmaraşta gezdirmeyi, göstermeyi tercih edeceğim ve ziyaret ettiğimde her seferinde hem mutlu hem de istifade edeceğim bir esere sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vali Güvençer konuşmasında; “Cuma vaktinin o güzelliği ile kalpleri yumuşamış, boynu bükük insanlar olarak Acemli camiinin önündeyiz. Maddi, fiziki güzelliğinin yanı sıra bizlere ve etrafına ilham ettiği o ilahi sükûnetle bu Caminin yapılmasında emeği geçen her kese şükran duygularımız artarak devam edecektir. Ecdadımız maneviyatlarını koyarak bu Ülkeye gerçekten güzel eserler kazandırmışlar.”şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Muhammet Gevher caminin 1668 yılında yapıldığı ve birkaç kez tamirat geçirdiğinin altını çizdi ve bir buçuk yıldır caminin restorasyonda olduğunu söyledi. Müftü Gevher konuşmasında; “Öncelikle Devletimize, Hükümetimize, Vakıflar Genel Müdürlülüğüne çok teşekkür ediyor. Şu anda malum olduğu üzere burada Cuma namazını eda ettik. O Kadar güzel olmuş ki, herkes bir mutluluk ve şaşkınlık içindeler. Tüm hemşerilerimizin burayı gezmesini, görmesini isterim.”

Cuma namazı ile ibadete açılan Acemli Camii’nde Vali Güvençer ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Müftüsü Muhammet Gevher ve Onikişubat Müftüsü Abdullah Demir de aynı zamanda mütevazı bir açılış tebriki gibi de tahakkuk edilen Cuma namazını halkla beraber eda etti. 

Protokol daha sonra Cami ve müştemilatında incelemelerde bulundu. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençerin hafızlık okuyan öğrencilerle bir süre sıcak sohbeti takdirle karşılandı.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN/DİYANET TV
Editör: Haber Merkezi