Kısa mesajında;

"İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 94. yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Maarif (Milli Eğitim) Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 güfte arasından, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olarak, İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

Başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy olmak üzere dönemin tüm kahramanları, istiklâl mücadelesiyle aslında aziz milletimizin istikbalini de inşa ettiler ve bugün yaşadığımız hayat, sahip olduğumuz her değer onların mücadelesinden izler taşımaktadır. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife bu mücadeleyi daima canlı tutmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Meclisi’nde kabulünün 95. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, destan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u; istiklal mücadelesinde şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz." Dedi.

Editör: Haber Merkezi