Pazarcıklı vatandaşların hizmetine sunulan mesire alanları, parklar ve bahçeler, Güvenlik görevlileri tarafından sürekli kontrol altında tutuluyor. Güvenlik görevlisi sayısı, parkların ziyaretçi yoğunluğuna ve yüzölçümlerine göre değişkenlik gösteriyor. 

Atatürk parkında Pazarcık Belediyesi Özel Güvenlik Amirliğine bağlı Güvenlik görevlileri görev yapıyor. Parklar ayrıca güvenlik kameralarıyla da 24 saat boyunca kontrol altında tutuluyor ve görüntü kaydı yapılabiliyor.  Pazarcıkların hoşça vakit geçirdiği, dinlendiği, günün yorgunluğunu çıkardığı, gençlerin ve çocukların oyun alanlarında futbol, basketbol oynadığı ve spor yaptığı parklarda ziyaretçiler için de otoparklar bulunuyor. Güvenlik görevlileri tarafından sürekli kontrol edilen parklarda vatandaşlar gözleri arkada kalmadan gönül rahatlığıyla dinlenebiliyorlar.



Pazarcık Belediyesi'ne ait park, bahçe ve mesire alanlarında görev yapan Güvenlik personeli, ziyaretçilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sağlıklı iletişim kurulabilmesi için periyodik aralıklarla eğitimden geçiriliyor. Güvenlik personeline etkili iletişim, motivasyon, halkla ilişkiler, işaret dili gibi iletişim derslerinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği, ilk yardım ve acil müdahale gibi sorunlar karşısında ilk müdahaleyi yapabilecek bilgiler veriliyor.
Editör: Haber Merkezi