Yirmi ülkeden eski parlamenterlerin katılımıyla Fransa Meclis Binası’nda yapılan görüşmelerde önceki toplantıların tutanakları onaylandı. 2015 yılı kesin hesabı ile  2016 yılı bütçesi kabul edildi. Ayrıca, Ekim ayında Fransa’nın Liyon şehrinde yapılması öngörülen çalıştayda  ele alınacak göç konusuyla  ilgili olarak Raportor Ilone Graenitz tarafından üyelere bilgi verildi.  Buna göre üye dernekler taslak rapor üzerindeki değişik önerilerini 17 Mayıs 2016 tarihine kadar gönderebilecekler.  Taslak raporun son şekli 16-18 Haziran 2016’da İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılacak seminerlerde ele alınacak.



FP-AP BAŞKANI SEÇİLDİ
Genel Kurul’da Avrupa Konseyi’ne üye ülkeler Eski Parlamenterleri Derneği (FP_AP) Başkanlığı için seçim yapıldı. Lino DeBono (Malta) ve Jerzy Jaskiernia’nın (Polanya) katıldığı seçim neticesinde DeBono iki yıllık süre için FP-AP Başkanı oldu. Başkan Yardımcılıklarına ise Michel Fourre ( Fransa), Ilone Graentinz (Avusturya), Rune Ryden ( İsveç) ve Jerzy Jaskiernia (Polonya) seçildi.

Türk Parlamenterler Birliği heyeti Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’i de makamında ziyaret ederek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundular. 

Editör: Haber Merkezi