Onikişubat Belediyesi, aranan yerleşim yerlerini bulma noktasında yaşanan aksaklıkları ortadan kaldırmak için muhtarlıkların önüne mahalle haritaları yerleştiriyor.

Haritaların takıldığı mahalle muhtarlıklarını ziyaret eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, adres bulmada yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Her mahalle muhtarlığına, mahallenin önemli noktalarını gösterecek bu haritaları yerleştireceklerini ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:



“Bu bir yenilik ve aynı zamanda medeni bir çalışma. Her mahallemize bu haritaları takacağız. İnsanlarımız, bundan sonra muhtarımıza gelip adres sorma gereği duymayacak. Maliyeden gelip tebligat yapmak isterlerse, ya da postacı bir adresi bulamazsa adres sormaya ihtiyaçları kalmayacak. Bu medeni hizmetlerin ve çalışmaların devamı gelecek inşallah.”

Uygulamaya Mağralı Mahallesi ile başladıklarını belirten Mahçiçek, “Tabi burası benim mahallem dolasıyla pozitif ayrımcılık oldu, hoş karşılanması lazım tabi. Bugün burada eski arkadaşlarımızı büyüklerimizi gördük. Oturduk eski hatıraları yad ettik. Mağralı mahallemizin önemli ölçüde ihtiyaçlarını bitirdik. Özellikle asfalt ihtiyacını. Birkaç eksik sokağımız kaldı, onları da kış şartlarından dolayı tamamlayamadık ama tamamlayacağız” diye konuştu.  



Başkan Mahçiçek, eskiyen Mağralı Camisinin de yeniden yapılacağını ve ibadete sunulacağını sözlerine ekledi. Mahçiçek, daha sonra Binevler ve İstiklal Mahallesi Muhtarlıklarını da ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. 

Editör: Haber Merkezi