Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daireis Başkanı Adnan Alagöz, Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Muzaffer Türk ile muhtar dernekleri başkanları ve muhtarlar katıldı.

Muhtarları temsilen Ramazan Gürbak ve Mehmet Yanık Atatürk Anıtı’na çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kanuni Mahallesi Muhtarı Resul Arslanhan günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Atatürk Meydanı’ndaki programın ardından muhtarlar topluca Pınarbaşı Çınarkasrı Tesislerine geçtiler.

Pınarbaşı Çınarkasrı Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda muhtarları temsilen dernek başkanları birer selamlama konuşması yaptılar.

Daha sonra muhtar dernek başkanları mahallelere yapılan hizmetlerden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a bir teşekkür plaketi sundular.

Programda bir konuşma yapan Başkan Erkoç: “ Sözlerimin başında tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum. Hamdolsun saygıdeğer Cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye’de seçilmişlerin önemi arttı. Demokrasi daha da güçlü hale geldi. Her alanda halkımızın seçtiği insanlar daha çok itibar görmeye başladı. Bu kurumların halkımız nazarında değeri arttı. Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum 4 buçuk yıldır bizlere yardımcı oldular sorun ve problemleri bize ilettiler bizde gücümüz oranında imkânları zorlayarak çözmeye çalıştık. Şehrimize son dört buçuk yılda her alanda çok büyük hizmetler yaptık. Kahramanmaraş her alanda çok ilerledi ilerlemeye de devam edecek inşallah. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Biz hiç kimseye ayrımcılık yapmadık. Ayrımcılığın ne kadar kötü olduğunu çok iyi biliyoruz. Ak parti iktidarlarından önceki dönemlerde özellikle özel idarenin olduğu dönemlerde nasıl ayrımcılık yapıldığını gören bir kardeşinizim. Vatandaşımızla milletimizle bir olmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızla hemen her gün istişarelerimiz devam ediyor. Bizim görmediğimiz duymadığımız problemleri öğrenip çözme gayretindeyiz. Biz Kahramanmaraş’ta yaşayan her vatandaşımıza en iyi hizmeti götürmek zorundayız. Bu sorumluluğu vebali taşıyoruz. Seçilmişler olarak hepimiz bu yükü taşıyoruz. Bunun gereğini yerine getirmek zorundayız. Hamdolsun 4 bin 600 km yol yapmışız şehir genelinde. Eksiklerimiz yok mu var onları da tamamlamaya gayret ediyoruz. Yüzde 95 oranında yol ağında işimizi bitirmişiz Allahın izniyle... Alt yapı içme suyu alanında da büyük oranında bitirmişiz eksiklikleri. Parkeyi ilçe belediyelerimiz bitirmiş hamdolsun. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımızın emrine sunmaktayız. Onlar için gecemizi gündüze katıp çalışıyoruz.

Bu vesile ile hepinizin muhtarlar gününü bir kez daha kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi