Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından 2018 Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “Peygamber Efendimiz ve Gençlik” konulu konferans düzenlendi.  Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Güeses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in katıldığı konferns büyük beğeni topladı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen ve güzel sunumunu Ulu Cami İmam Hatibi Fatih Çetinkurt ‘un yaptığı konferans, Kur’an-ı Güzel Okuma Türkiye 2. Leri kari genç hafızlar Bekir Büyükkurt ve Onikişubat İlçesi Medine Camii İmam Hatibi Mustafa Avni Çelik ile Mehmet Ali Sarıtürk’ün Kur’an tilavetleriyle başladı. Genç hafızlar okudukları Kur’an tilavetiyle salonda dinleyenleri mest ettiler.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından, bir selamlama konuşması Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç misafirlere ve katılımcılara teşekkür ederek başladı. Milletimizin Hz. Peygamber (S.A.V) ‘e aşk derecesinde bağlı olduğunu belirten Müftü Sürgeç dertli Yunusumuz ne diyor, “Canım kurban olsun senin yoluna. Adı güzel kendi güzel Muhammed. Gel şefaat eyle kemter kuluna. Adı Güzel kendi güzel Muhammed.” Rabbim Hz. Peygamberden bütün insanlığa güzel örnekler, motifler sunan toplum olmayı, mümin olmayı, Müslümanlar olmayı bizlere nasip eylesin.”dedi.

TRT de Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma yarışmasından tanıdığımız sevilen ve sayılan sempatik jüri üyesi olan ve aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin konferansıyla büyük beğeni topladı. Eğin konuşmasına Peygamber efendimize salatü selam getirdi, Kur’an-ı Ve Yüce Peygamberi bize gönderdiği için Cenab-ı Allah hamd ederek konuşmasına başladı. Haseki Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin şöyle dedi; “Günümüzde insanlar sahip oldukları şeyleri büyütmenin peşindeler. Ama Rasulullah (S.A.V)e baktığımızda öyle değil. Bir gün Hz. Ömer Peygamberin hücresine girdi. Orada Peygamber efendimizin üzerinde hasır izi gördü ve ağlamaya başladı. Peygamberimiz Ya Ömer seni ağlatan nedir diye sordu? Dedi ki Ya Rasullah Bizansın sarayları ve İran krallarının sarayı aklıma geldi bizim şu halimize bak.? Rasulullah (S. A.V) bırak Ya Ömer dünyanın güzellikleri onların olsun bize ahretin güzelliği yetmez mi dedi. Şimdi baktığımızda durum böyle ama bize baktığımızda mal mülk sevdasındayız, sevdamız farklı oluyor. Bizim sevdamız neye dair ise davranışlarımız da ona dair oluyor. Maalesef sevdamız fazla kazanma peşinde. Fazla elde etme peşinde. Mevki makamı yüceltme peşinde. Bunun sonu yok değerli kardeşlerim.” Şeklinde konuştu.

Program İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından yöreye has Bakır tepsi hediyesiyle son buldu. Konferans sonunda misafirlere Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan "Peygamberimiz ve Gençlik" adlı kitap hediye edildi.

Kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi