Büyükşehir Belediyesi’nce Kahramanmaraş Valiliği koordinasyonunca Sodes projesi kapsamında Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanlığı Proje birimince hazırlanan projeler doğrultusunda kursiyerlere kurslar verilmeye başlandı.

Kültürpark’ta oluşturulan atölyelerde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi’nce Sim-Sırma, Bez Bebek, Ney ve Ahşap Oyuncak Kursları başladı.
Haftada üç gün devam eden kurslara kursiyerlere ulaşım imkanı sağlanırken, proje kapsamında, tiyatro ve sinema gösterileri, seminerler, geziler, kitap okuma kampanyaları da gerçekleştirilecek.

Ahşap Oyuncak Kursu, Bez Bebek Kursu ve Sim-Sırma Kursu Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere haftada üç gün devam ederken, Ahşap Oyuncak ve Bez Bebek Kursları saat 08.00-13.00 saatleri arasında veriliyor.

Sim-Sırma Kursu ise aynı günlerde saat 13.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Ney kursları ise Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 08.00-13.00 arası gerçekleştiriliyor.

Ahşap Oyuncak Kursuna 18, Bez Bebek Kursuna 25, Sim-Sırma Kursuna 20 ve Ney Kursuna 20 kursiyer olmak üzere 83 kursiyer katılıyor.

Kursiyerler kurs boyunca yaptıkları ürünleri yılsonu sergisi ile sergileyecekler ve ürünleri para ile satarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar.
Editör: Haber Merkezi