Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hzimetler Dairesi Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mustafa Tuncer Okumuş moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Fikret Özdemir, Türkiye Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Necat Çuhadar, Genel Sekreter İsmail Ay ve Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Özbay katıldı.

Konferansta sunum eşliğinde bilgiler aktaran Türkiye Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Fikret Özdemir, Kahramanmaraş’ın zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu ve bunun bütün dünyaya anlatılması ve tanıtılması gerektiğini ifade etti.



Programda konuşmacıların yaptığı konuşmalarda, Kahramanmaraş’ın zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen, yemeklerinin anlatıldığı yazılı bir eser olmamasının büyük eksiklik olduğu üzerinde duruldu.

Aynı zamanda 27 Mart 2016 tarihinde İstanbul’da büyük bir organizasyonla Maraş Mutfağı ve Yemeklerinin anlatılacağı ve tanıtılacağı bilgisi verildi.

Programın sonunda söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, büyükşehir belediyesi olarak Kahramanmaraş Mutfağını anlatacak kitap çalışmalarına başladıklarını ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın yemek kültürünü ve mutfağını anlatan kitap çalışmalarına başladık. Öyle 5-10 yemek tarifinin olduğu bir kitap değil, 3-4 ciltlik ve tamamen Kahramanmaraş’a has yemeklerin anlatıldığı bir kitap olacak. Türkiye Aşçılar Derneği ile istişare içerisinde olmaya devam edeceğiz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Daha sonra Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya konuşmacılara birer Maraş işi Bakır Kayık tabak hediye ederken, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M.Fetih Yanardağ ise birer Maraş Bıçak seti hediye etti.

Editör: Haber Merkezi