Başkan Mahçiçek, Zekeriya Tanrıverdi Kız İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen kariyer günlerinin konuğu oldu. Çocukluğundan eğitim hayatına, bürokrasiden siyasi çalışmalarına kadar geçen süreçte karşılaştığı zorlukları öğrencilere anlatan Başkan Mahçiçek, “Asla yılmayacağız, çalışacağız ve hangi alanda çalışıyorsak, o alanda en iyi olmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Çocukluğunun dedesinin yanında geçtiğini ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Ben Mağralı Mahallesinden fırıncı Topal Ali’nin torunuyum. Ben dedemin yanında büyüdüm. Rahmetli dedem beni Boğazkesen camiine Kur’an Kursu’na gönderirdi. Yaşımız 11-12 olmuştu. Hiç okula gitmemiştik. Evimizin altında da bir köşker ağabey vardı ismi Yaşar.. Yaşar ağabey ‘Hanefi Paşa ilkokul bitirmelerine gireceğim sen de gir’ dedi. Bizi götürdü ve böylelikle bir hafta 10 günde ilkokulu bitirdik. Oradan diplomamızı aldık, doğru gittim İmam Hatip’e kaydoldum. 7 yıllık İmam Hatip’i 5 yılda bitirdim. O vakitler bizleri üniversite imtihanlarına almıyorlardı. Sene 1971.. Ne yaptık 1 yılda liseye gittim ve bitirdim. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandım ve kaydımı yaptırdım. Tabi o günler çok zordu O azman sıkıntılı bir dönem vardı. Sağ sol diye bu ülkenin çocuklarını ayırmışlar. Her gün 5-10 gencimiz öldürülüyor. Bir sene hiç okula almadılar. Sonraki senelerde de ancak polis kordonu altında imtihanlara girebildik. 1977’de bitirdik. Gerçekten çok zor günlerdi. İşte bu nedenle şimdiki gençlerimiz her zaman bu ülkenin üzerinde kumpaslar olduğunu bilecek ve uyanık olacak.”



Üniversite eğitiminin ardından Devlet Planlama Teşkilatı’nda göreve başladığını kaydeden Mahçiçek, “17 yıl da orada çalıştık. Ayrıca 85-87 yılları arasında ABD’de Kalkınma ekonomisi ve bölgesel gelişme konusunda yüksek lisans yaptım. 1996 yılının sonunda Botaş’ın Genel Müdür Vekili oldum. Bakın bu doğalgazın gelmesinde de bizim emeğimiz var. Sonra 1999’da geldik ve seçimi kazanarak Kahramanmaraş Belediye Başkanı olduk. Sonra sene 2002 bir dönem de milletvekilliği yaptık. 2014’te de Onikişubat’ Belediye Başkanlığı bize tevdi edildi. Yüzde 65 oy alarak seçildik. 1 Kasım seçimlerinde Onikişubat ilçesinde yüzde 80 oy aldık. Buradan şu neticeyi çıkartıyoruz. Demek ki Onikişubat Belediyesi iyi çalışıyor. Onikişubat ta yaşayan insanlarımız da hizmetlerimizden memnun” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMAN MÜCADELE EDECEĞİZ”
İmam Hatiplerde eğitim gören öğrencilerin şanslı olduğunu belirten Mahçiçek, “Burada hem pozitif bilimleri, hem de manevi ilimleri öğreniyorsunuz” dedi. Öğrencileri her zaman mücadeleci ve çalışkan olmaya çağıran Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Her şeyin daha iyisini yapacağız, önde olacağız. Öğrenciysek de önde olacağız, mühendissek de önde olacağız. Hangi alanda çalışıyorsak, o alanın en iyisi olacağız. Bize yakışan bu.. Hiçbir şeyi kendi haline bırakmayacağız, mücadele edeceğiz. Daha iyi yerlere gelmek için mücadele edeceğiz, daha iyi yerlerde okumak için mücadele edeceğiz, ülkeye hizmet etmek için çaba göstereceğiz. Artık önümüzde bir engel yok Allaha şükür. Artık polisler okul kapılarından sizleri çevirmiyorlar. Başınızda örtü var diye bu kapılar kapatılmıyor. Dolayısıyla bütün bunların kıymetini bilerek, çok daha iyi çalışmamız lazım. Bu ülkeyi çok daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Şundan emin olun çok iyi şartlarda okuyorsunuz. Bu nimetin kıymetini bilmemiz lazım.”



“ÖZGÜVENİMİZ SAĞLAM OLMALI”
Öğrencileri, saygıyı ve pısırıklığı ayırt etmeleri noktasında uyaran Mahçiçek, “Özgüvenimiz sağlam olmalı” diye konuştu. Mahçiçek, “Kendimize güvenmeliyiz. Kendimizi ifade edebilmeliyiz. Saygı ve pısırıklığı aynı görmemeliyiz. Pısırık olmayacağız. Saygı göstereceğiz ama kendimize özgüvenimiz olacak. Her alanda kendimizi ifade edebilmeliyiz. Kendimizi ifade edebilmemiz için de çok okumamız lazım. Alanımızda iyi olmamız lazım. Genel kültürümüzün de iyi olması lazım. Geçenlerde buraya geldik, kitap setleri dağıttık. Malum Kahramanmaraş düşünce alanında Türkiye’deki tüm vilayetlerin önünde.. Necip Fazıl Üstattan başlayın fikir adamlarımızın birçoğu Kahramanmaraş’tan. Dolayısıyla fikir hayatındaki önderliğimizin, düşünce hayatındaki önderliğimizin devam etmesi için bu kitapların okunması gerektiğini düşünerek sizlere getirdik. Bu yıl 36 bin aldık, seneye belki 50 bin alacağız” şeklinde konuştu.

“BEN BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİYORSAM, SİZ DE EN İYİ YERLERE GELEBİLİRSİNİZ”
Başkan Mahçiçek, sözlerinin sonunda da öğrencilere azim ve çalışma enerjisi aşıladı. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu ülkede gayret edildiği zaman tüm kardeşlerimiz bir yerlere gelebilir. Önünüzde bir engel yok. Mağralı Mahallesinden Fırıncı Topal Ali’nin torunu Hanefi Mahçiçek Belediye Başkanı olabiliyorsa, her hanım kızımızda okuduğu ve başarılı olduğu takdirde bu ülkenin en iyi yerlerine gelebilir.”

Keyifli geçen söyleşi, soru-cevap bölümü ile son buldu. Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç, günün anısına Başkan Mahçiçek’e plaket takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi