Konu ile ilgili olarak KUDEB Biriminden edinilen bilgide: “ Kurulduğu tarihten itibaren birçok tarihi kültür varlığı yapının restorasyon projeleri ve uygulamalarını, basit onarımları, yıkılma tehlikesi olan yapıların güvenlik tedbirlerini alma gibi çalışmaları tamamlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KUDEB tüm hızıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Anadolu’nun en büyük çarşılarından olan Maraş Çarşıları’nın cephe iyileştirme- Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte çarşıların eksikliklerine yönelik çalışmaları sahada irdeleyerek sorunların çözümlerine yönelik çalışmalara hız vererek devam etmektedir.

Ayrıca Germenicia Antik Kenti olarak kabul edilen Namık Kemal- Şeyhadil-Dulkadiroğlu-Bağlarbaşı Mahallelerini içerisine alan III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planına yönelik Adana Koruma Bölge Kurulu tarafından Analitik Analizler uygun görülmüş, İmar Planlama çalışmaları için alanın tekrar tetkiki için Dulkadiroğlu Belediyesi ile görüşmeler yapılmaktadır. Alanın tetkiki sonrası ivedi olarak sahanın Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması tamamlanacaktır.

Şehrimizin Büyükşehir olması ile il bütününe çıkan hizmet sahası ile KUDEB kentte denetim çalışmalarını da sürdürmektedir” denilerek bilgi verildi.











Editör: Haber Merkezi