KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal ve hastane çalışanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen seminer kapsamında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Bedir, iletişim problemleri ve etkili iletişim yöntemlerine ilişkin bilgiler verdiler.

Seminer içerisinde öğrenciler tarafından sunulan kısa skeçlerle hasta ve hastane çalışanlarının karşılaştığı iletişim sorunlarına dikkat çekildi.

Seminer sonunda bir değerlendirme konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, sağlık alanının özveri gerektiren çok zor bir iş olduğunun altını çizdi. Hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurmak, onların içinde bulundukları durumu anlamak ve ona göre uygun dille iletişim kurmak gerektiğini belirten Rektör Can, hastane çalışanlarına şu sözlerle seslendi: Ailemizden birine nasıl davranılmasını istiyorsak hastalara ve hasta yakınlarına o üslupla davranmalıyız. Bizler görevlerimizi yaparken her daim güler yüzlü olmak zorundayız. Çünkü bizim insanımızın devletin gülen yüzünü görmeye hakkı var.

Programın son bölümünde Rektör Can tarafından hastane asansör aydınlatma adaptörlerinin yenilenmesinde yaptığı çalışmayla piyasa fiyatlarının yüzde 96’sı oranında maliyetle tasarruf sağlayan Tekniker Ahmet Poyraz’a teşekkür plaketi verildi.  

Editör: Haber Merkezi