KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, çalışma hayatında önemli noktalara ulaşmış başarılı kadınları katılımcılarla buluşturdu.

Etkinlikte ilk sunumu Microsoft Pazarlama Uzmanı Juka Cangül Akar yaptı. “İş hayatında başarı için ilhamı çok uzaklarda aramayın, çok yakınınızda ailenizin içinde de sizlere rol model olabilecek insanlar var.” diyen Akar, başarılı bir kariyer için atılması gereken adımlara ilişkin bilgiler verdi.



EnerjiSA mühendisleri Eda Erzi ve Müge Farız da enerji sektöründe çalışan kadınların karşılaştığı sorunlara ilişkin örnekler verirken, “iş hayatında kadın olmak” konusunda bilgi aktardılar.

Etkinliğin bir diğer önemli konuğu ise Kariyer.net Kurumsal İletişim ve İçerik Geliştirme Takım Lideri Yeşim Sarıer Aksu idi.  ‘İşgücüne katılım ve kariyer olanakları açısından kadının yeri’ hakkında bilgilendirme sunumu yapan Aksu, iş arayanlara, iş görüşmelerinde ve iş başvurularında yapmaları ve kaçınmaları gereken durumları anlattı.



“İş’te Kadın 7” etkinliğinin destekçilerinden Farmasi firması adına da Adana Bölge Müdürü Servet Aladağ konuşma yaptı. Ev hanımlığından bölge müdürlüğüne uzanan kariyer yaşamını katılımcılarla paylaşan Aladağ, “Kendinize güvenin, inanın. İsterseniz başarıya ulaşabilirsiniz.” şeklinde konuştu.



Kariyer anlamında önemli noktalara ulaşmış başarılı kadınların sunumlarının ardından Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, başarılı bir iş yaşamı için edinilmesi gereken kişilik özelliklerine ilişkin bilgiler verdi. “Hayat okulu başka, okul hayatı başka şeydir.” diyen Sayın, “Başarıya ulaşmak için içinizde yanan ateşi takip edin. Hayallerinizi küçümsemeyin, bedelini ödeyerek hayallerinizi yaşayın.” diye konuştu.



KSÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve IEEE KSÜ Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Şekkeli, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “İş’te Kadın 7” etkinliği, konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.


Editör: Haber Merkezi