KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Günay Avcı, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Mart, Emekli Öğretmen Ahmet Güzeloğlu, akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım yaptı.

Açılış konuşmaları öncesinde Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Serap Yağmur İlhan’ın Şefliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi koro öğrencileri “Benim Adım Öğretmen” şarkısını icra etti.

Açılış konuşması için kürsüye gelen KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve eğitime hizmet veren ebediyete göçmüş öğretmenleri rahmet ve minnetle yâd ederek tüm öğretmenlerin ve öğretmen adayı öğrencilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Rektör Yasım, öğretmenliğin hekimlik gibi kutsal bir meslek olduğunu, insan sevgisi olmadan bu mesleklerin icra edilemeyeceğini söyledi.

Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcı da 9 ayrı programda yaklaşık 1830 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti sunarak milletimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda geleceğimizin mimarları olan öğretmenleri yetiştirdiklerini ifade etti.

Açılışta söz alan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Günay Avcı ise 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Etkinlikleri kapsamında KSÜ’de ve ilimizde çok güzel programların tertip edildiğini belirterek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Emekli Öğretmen Ahmet Güzeloğlu da böyle bir günde KSÜ ailesiyle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ezgi Tekgül yönetimindeki Eğitim Fakültesi öğrencilerinden oluşan ‘Öğretmenler Günü Korosu’ öğretmen temalı ezgileri katılımcılar için seslendirdi.

Programda aynı zamanda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım tarafından futbol turnuvasında dereceye giren Eğitim Fakültesi öğrencilerine madalya ve kupa takdimi gerçekleştirildi.

Program şiir dinletisi, sinevizyon gösterimi ve canlı müzik dinletisinin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi