KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya -1. katta tesis edilen “Giysi Bankası” açılış törenine KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Üniversite protokolü üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Giysi Bankası açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Giysi Bankası’nın bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Deveci, “Giysi Bankamız ihtiyaç sahibi bütün öğrencilerimizin hizmetinde, öğrencilerimiz rahatlıkla gelip istedikleri eşyaları alabilirler. İnşallah ileride Giysi Bankamızı daha da geliştirerek, mağaza formatında hizmet veren bir birim oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.



Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım ise konuşmasında, 148 yıllık köklü bir kurum olan Kızılay’ın çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Kızılay’ın devam eden yardım kampanyalarından bahseden Yıldırım, şartlı yapılan yardımlarla ilgili bağış sahiplerine çağrı yaparak, “Yardımlarınızı bütün ihtiyaç sahiplerini kapsayacak şekilde yapın” dedi.

Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu da Türk Kızılayı’nın veren elle alan eli birleştiren bir kuruluş olduğunun altını çizdiği konuşmasını, “Bu güzel işte emeği geçen herkese Türk Kızılayı ailemiz ve şahsım adına teşekkür ederim” sözleriyle tamamladı.



Açılış konuşmalarının ardından Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım ve İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Ramazan Ceylan’a Rektör Deveci tarafından teşekkür belgesi ve Kahramanmaraş el işçiliğinin en güzel örneklerinden oyma ceviz sandık hediye edildi.

Hediye takdimlerinin ardından Giysi Bankası açılış kurdelesini Rektör Deveci,  Türk Kızılayı İstanbul ve Kahramanmaraş şube başkanları ile KSÜ Rektör Yardımcıları birlikte kesti. Protokol üyeleri açılış töreninin ardından katılımcılarla birlikte Giysi Bankası’nı gezdiler.
Editör: Haber Merkezi