KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Bahaettin Karakoç’un oğlu Eğitimci Oğuz Karakoç yaptı. KSÜ’de babası Bahaettin Karakoç’la ilgili bir program yapılmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Oğuz Karakoç, “Onun evladı olmak, onun izinden yürümek, onun özelliklerini taşımak, ona layık bir evlat olmak kolay değil. Bu sorumluluğun farkındayım. İnşallah onun izinde yürümeye çalışacağım.” diye konuştu.

Bahaettin Karakoç’un şiir ve şaire verdiği öneme değinen Oğuz Karakoç, “Bir kişide şiir damarı gördüğü zaman, küçük büyük demeden yakından ilgilenirdi.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Şair İnci Okumuş “Aşkın Kutsal Kitabını Yazan Şair” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. ‘Hocam’ dediği Bahaettin Karakoç’un dil ve şiirdeki titizliği ve hassasiyetinden bahseden İnci Okumuş, “O’nun şiirlerini gözle görerek okumak yetmez, gönülden hissetmek gerekir.” diye konuştu.

Bahaettin Karakoç’un şiirle dolu yaşamından, edebiyatımızdaki yeri ve öneminden bahseden Okumuş, Karakoç’un şiirde şekil ve üslubunun örneksiz olduğunu ifade etti.

Konferans sunumunun ardından üniversitemiz öğrencileri tarafından Bahaettin Karakoç şiirleri dinletisi gerçekleştirildi. Program sonunda katkı sunanlara katılım belgeleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi