Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri tarafından resim ve fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Öğr. Gör. Ali Koç, Öğr. Gör. Vedat Akkök, Öğr. Gör. Filiz K. Nacaroğlu, Öğr. Gör. Rabia Demir, Öğr. Gör. Ahmet Uzuner ve Öğr. Gör. Arif Gürler’in koordinatörlüğünde farklı fakültelerden öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar, karma sergide yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Can, “Öğrenci ve öğretim elemanlarımızın emekleri sonucunda ortaya çıkan güzel eserleri görmek bizleri son derece memnun ediyor. Üniversite olarak öğrencilerimize mesleki becerilerinin yanı sıra sanat estetiği, derinliği ve hassasiyetini aşılamak ve bu iki yönü birleştirebilen nesiller yetiştirmek en temel vazifemiz.” diye konuştu.

Öğrenci odaklı, öğrencilerin fikir ve çalışmalarına yer veren faaliyetleri üniversite yönetimi olarak imkânlar ölçüsünde desteklemeye devam edeceklerini belirten Rektör Can, yıl sonu gösterilerine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Öğr. Gör. Dr. Arzu Mustafayeva tarafından piyano dinletisi gerçekleştirdi. Program kapsamında Öğr. Gör. Ahmet Görüzoğlu, Öğr. Gör. Ayça Çetiner Önal ve öğrenciler tarafından birbirinden güzel eserler icra edildi. İyi bir Türk sanat müziği dinleyicisi olan üniversitemiz Rektörü Can, “Nazende Sevgilim” isimli eseri Ahmet Görüzoğlu ile birlikte seslendirdi.

Yıl sonu gösterileri kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan kısa tiyatro gösterisi ve Türk halk oyunları gösterisi katılımcıların beğenisini topladı.

Editör: Haber Merkezi