Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal,  Kipaş Kağıt Fabrikası'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, devlet olarak en önemli görevlerinin vatanları ve dinleri uğruna canlarını seve seve veren, uzuvlarının bir kısmını kaybederek gazi olma şerefine ulaşan insanlara ve bunların yakınlarına sahip olmak, onlarla hemhal olmak, onların kendi anne, baba, bacı ve kardeşi gibi sahiplenebilmek olduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu gözü önünde bulundurarak herkesin çok hassas olması gerektiğini belirten Kartal, Allah'tan devlete zeval vermemesini dileyerek, "Bugün sadece bölücü terör örgütüyle değil Paralel Devlet Yapılanmasıyla da Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi mücadele etmek gerekir. Bu memleketin ekmeğini yiyip de bu memlekete hainlik etmek isteyen tüm vatan hainlerine devletimiz elbette en güzel cevabı verecektir. Bizim için bundan daha güzel cevap bunların vatandaşlarımızın gönlünde yer bulamaması, onlar tarafından itilmesi dışlanmasıdır. Bu tür düşünceye sahip olan, bu tür bölücü işlere tevessül eden hainlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra da edilmeyecektir." diye konuştu.

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz de; Kahramanmaraş’ın  Türkiye'de en fazla şehit veren illerden biri olduğunu,  Türkoğlu bölgesinin de il genelinde en fazla şehit veren yeri olduğunu öğrendiğini söyledi.

Kurtuluş Savaş'ında yapılan kahramanlıkların aynısını Kahramanmaraş’ın devam ettirdiğini dile getiren Öksüz, terörle mücadele için gönüllü olarak göreve giden şehit polis ve askerleri buna örnek göstererek, vatanın önemine dikkat çekti.

Toplumda herkes ne kadar vatana hizmet etse de şehitlerin seviyesine ulaşamayacağını vurgulayan Öksüz, şunları kaydetti:

"Çünkü onlar bu hizmeti canlarıyla ödediler. Onlar bir Müslüman'ın hayatta yetişebileceği en üst rütbeye zaten ulaşmışlar. Siz şehit ailelerimiz bize onların birer emanetisiniz. Bu millet sizi hiçbir zaman unutmaz ben buna yürekten inanıyorum. Şehitlerimizle hepimiz her zaman gurur duyuyoruz. Oradaki olaylar hiçbirimizin moralini bozmasın. Bu bir Kürt ve Türk savaşı değil. O bölgeden gelenlerde yaptığımız görüşmede, öldürülen teröristlerin büyük bir kısmının yabancı olduğunu söylüyor. Bizim Kürt, Türk, Alevi ve Sünni hiçbir sorunumuz yok. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Birlik ve beraberliği çok ihtiyacımız var.  Kahramanmaraş bunu fazlasıyla yerine getiriyor. Ülkemizin askerleri ve polisleri orada büyük dış güçlerle savaş veriyor. Bu çok önemli. Ama hiç bir dış güç başarılı olamayacak. Bir de halkın orada devletine büyük bir sahip çıkışı var. Halk devletten yana tavrını koydu. Bunu çok anlamlı buluyorum. Bu anlamda gelecekle ilgili birlik ve beraberliğimize daha çok önem verelim."

Şehit ailelerine sabır ve başsağlığı dileyen Öksüz, programı hazırlayan çalışanlarına teşekkür etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman da en değerli varlıklarını bu toprağın, vatanın ve bayrağımızın var olması için şehit veren anne ve babaların da haklarının unutulamayacağını söyledi.

Ülkenin Doğu ve Güney Doğusunda hiç zaman Kürt ve Türk sorunu olmadığını dile getiren Karaman, "Bu insanlar bin yılı aşkın beraber yaşarken birilerinin dışarıdan gelip de bu insanları kullanarak kardeş ve dost insanları bir birine düşürmeye çalıştılar. Bunu hep beraber görüyoruz. Bunlara kesinlikle fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Karaman, devletin şehitlerine sahip çıkıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi.

Programa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,  Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, şehit aileleri ve gaziler, holding yöneticileri, Aksu Televizyonu Genel Müdürü Cüneyt Beyit ve diğer ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi