Pazar günü Kervanhan’da odun ateşinde pişirdiği salebi müşterilerine ikram eden Sami Kervancoğlu, bu eşsiz lezzeti herkesin tatması gerektiğini söyledi.

Odun ateşinde pişen salebi, müşteriler ilgi ile izlerken, tadına da hayran kaldılar. İl dışından gelen müşteriler ise salep şöleni yapıldığını düşünürken, soğuk havada saleple içleri ısındı.

Sami Kervancıoğlu, odun ateşinde pişen salebin, makinelerde hazırlananlara göre çok daha farklı ve güzel olduğunu ifade etti.   

Sami Kervancıoğlu, Ahir Dağı eteklerinde toplanan orkide yumrularının sütte pişirildikten sonra ipe dizilerek 1 sene bekletildiğini, daha sonra öğütülüp kullanıma hazır hale getirildiğini söyledi.

Sıcak salebin lezzeti kadar sağlığa faydalı bir içecek olduğunu söyleyen Kervancıoğlu; "Salebimizi yaparken doğal salep, keçi sütü ve şeker kullanıyoruz. Kesinlikle katkı maddesi yok. Ayrıca sütümüzü pişirirken bakır kazanlarda altında odun yakarak pişiriyoruz. Çünkü odun ateşi ve bakır kazanlarda pişen salep, çok daha lezzetli oluyor. Bu nedenle biz de hep eskiyi yad ederek bu işe başladık. Çünkü bu meslek bizim ata ve dede mesleğimiz, biz böyle gördük ve şu anda da bu geleneğimizi Kahramanmaraş'ta sürdürüyoruz. Bunu böyle pişirdiğimiz zaman 1 kilometre öteden kokusunu alıyoruz. Salep, insana güç ve kuvvet veriyor, kendinizi dinç halde hissediyorsunuz. Bu salebi Kahramanmaraş'ın dışında hiçbir yerde bulamazsınız." 

Bakır kazanda odun ateşi üzerinde pişen salebe fıstık tozu ve tarçın ekleyip için müşteriler, Kervancıoğlu’na teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi