"2017 II. Dönem Çalışma Programı" ve gündemdeki diğer konuları görüşmek üzere bir araya gelen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyeleri, toplantı öncesinde Kahramanmaraş Vali Vekili Ömer Adar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'i de ziyaret ederek, temaslarda bulundular.

Ayrıca Kahramanmaraş'daki yazılı ve görsel basın temsilcileriyle de buluşan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu; kentteki önemli meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla ve temsilcileriyle de bir araya geldi.

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Kent Konseyleri Birliği 8. Dönem Başkanı Necati Binici; "Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu olarak her ay Türkiye'nin farklı bir şehrinde toplanıyoruz. Bu ayki toplantımızı da Yürütme Kurulu Üyemiz ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Sayın Zeynep Arıkan ve Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek ev sahipliğinde Kahramanmaraş’ta yaptık.

Ayrıca başta Vali Vekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere çok önemli temaslarımız oldu.

Bu görüşmelerde Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin işlevselliğini yitirmesi ve mevzuat gereği mahalli idareler seçimini takip eden 3 ay içerisinde yapılması gerektiği halde Kent Konseyi Genel Kurulunun toplanamaması nedeniyle yaşanan süreç hakkındaki görüşlerimizi paylaşma fırsatı bulduk. Bu çok önemli bir konudur. Sadece Kahramanmaraş’ta değil,  mevzuatın amir hükmüne rağmen kent konseyi genel kulunu yapmayan bütün şehirlerimizde, başta belediye başkanlarımız olmak üzere, yetkililerin daha duyarlı davranması gerekmektedir. Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak merkezi idare, siyasi partilerimiz ve belediyelerimiz nezdinde bu yöndeki çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Zira kent konseyleri, yerel yönetimlerin desteklenmesi ve katılımcı demokrasinin güçlendirilmesi bağlamındaki en temel araçlardan biridir." dedi. 

Ayrıca, Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş’ta henüz Kent Konseyi Genel Kurulunun yapılmamasının büyük kayıp olduğuna dikkat çekerek, Başkan Erkoç’u ziyaretlerinde bunu dile getirdiklerini söylediler.

Yürütme Kurulu toplantısının Kahramanmaraş’ta yapılmasının farklı bir özelliği olduğunu ifade eden Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Zeynep Arıkan:  “Kent Konseyleri adına şehrimizde bir farkındalık yaratmak, yeniden bu konuyla ilgili bir kamuoyu yaratmak benim için çok önemliydi.  Kent Konseyleri ya da Kent Konseylerinin çatısı altında bulunan sivil toplum örgütleri, şehirlerin, insanların, bireylerin kendilerini ifade edebilmeleri bulundukları yerlerde yönetime katılabilmeleri, yönetim organlarında çalışabilmeleri, denetlemeleri kendilerinin ve yaşadıkları şehrin hak ve hukukunu korumaları, bir takım projelere katkıda bulunmak istemeleri sorunların çözüm önerilerinde bulunmaları açısından katılımcı ve çoğulcu demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olarak çok önemli. Artık günümüzde sivil düşünme, sivil insiyatif, sivil hareket bunlar her geçen gün önümüze çıkan karşılaştığımız kavramlar. Bu kavramların vücut bulduğu mekanizmalarda sivil toplum örgütleridir. Kent Konseyleri de tüm bu sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplayan oluşumlardır” dedi.

BAŞKAN MAHÇİÇEK’E TEŞEKKÜR

Arıkan, konuşmasının sonunda misafirlerin ev sahipliğini üstlenen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ettiğini söyledi. 









Editör: Haber Merkezi