Onikişubat Belediyesi, kaybolan değerlerimizi yeniden canlandırmak ve komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için başlattığı kahvaltı programlarıyla gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak, apartmana hapsolmuş kentleşmiş yapılar arasında unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi yitirmemeye gayret ediyor.
 


Site sakinleri arasında Araştırmacı yazar Nuri ALTIPARMAK’IN da bulunduğu kahvaltı programında, Araştırmacı yazar ALTIPARMAK, Başkan Hanefi MAHÇİÇEK’E övgü dolu sözlerde bulundu.
 


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, apartman hayatının komşuluğu öldürdüğünü ve etkili bir oturma sistemi olmadığını sözlerinde belirterek; “Bir araya gelmemiz komşular olarak birbirimizi görmemize vesile oluyor. Apartman hayatı birbirimizi görmemizde etkili bir oturum sistemi değil. Eski komşuluk münasebetlerimiz, bugün ki komşuluk münasebetlerimize göre çok daha farklıydı. O komşuluk münasebetleri çok daha yakındı. Akşamları bizim annelerimiz bir tabak yemeğini komşusuna verirdi, onlarda birer tabak yemeğini bize verirdi. Böylelikle bir tabak etli yiyorsa bir taraf etsiz yiyorsa paylaşılmış olurdu. Bir işi olsa, bir yere gidecek olsa çocuğunu komşusuna emanet ederdi. Bu komşuluklarımızda biraz eksiklik var bunu kabul edelim.



Bu kahvaltılar vesilesiyle bu komşuluklarımızı tekrar güçlendirelim, bir araya gelmemizi daha fazla sağlayalım istiyoruz” diye konuştu.  Başkan MAHÇİÇEK, bu beraberlikler ülkenin birliğinin, bütünlüğünün bir göstergesi olduğunu ifade ederken sözlerini şöyle tamamladı. “ Bu ülkenin etrafı kuşatılmış maalesef ama bu birlik bu beraberlik, o kuşatanlara fırsat vermeyecektir. Bu ülkeye zarar vermeye çalışanlara da fırsat vermeyecektir. Bu ülkenin övülmüş insanları, güzel insanları, o etrafında ki bu ülkeye zarar vermek isteyenleri her zaman yerle bir edecektir” ifadelerini kullandı.


Editör: Haber Merkezi