Su Tasarrufu Eğitim Projesi Kapsamında bu yıl ilk olarak Necip Fazıl İlkokulunda eğitimlere başlayan KASKİ Genel Müdürlüğü, Necip Fazıl İlkokulunda öğrencilere suyun önemi ve tasarruflu kullanımı konusunda bilgi vererek bu konuda öğrencilerin bilinçlenmelerini sağlayacak ders dokümanları, boyama kitapları, balonlar, suluklar ve şapka gibi hediyeler verdi. 

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, konuk olduğu bir sınıfta suyun önemini ve nasıl kullanılması gerektiği konusunda öğrencilere bilgi vererek öğrencilere hediyeler dağıttı. Daha sonra okul bahçesinde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Mustafa Altunok’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.



KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok yaptığı açıklamada;  “Öncelikle bugün Mardin Nusaybin’de şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Raşit Atçı’ya Allahtan rahmet dileyerek ailesine ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Bizler KASKİ Genel Müdürlüğü olarak bu yıl Su Tasarrufu Eğitim Projemize Dünya Su Gününde başlayıp, bugünü öğrencilerle birlikte geçirmeyi uygun gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un önderliğinde vatandaş odaklı çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir.  Dünyamızın dörtte üçü su olmasına rağmen maalesef bu suyun ancak binde üçünü kullanabiliyoruz. Bu açıdan baktığımızda suyu tasarruflu ve doğru kullanmak çok önemlidir. Bizler de böylesi hassas bir konuda geleceğimiz olan çocuklarımıza bu konuda eğitim vermeyi uygun gördük. Herkesin 22 Mart Dünya Su Gününü kutluyorum.’’ Dedi.



Necip Fazıl İlkokulu Müdürü Mehmet Sarı ise; ‘’Öncelikle herkesin 22 Mart Dünya Su Gününü kutluyorum. Suyun kullanımı çok önemli özellikle de suyun nasıl kullanılacağının anlatılması ve öğretilmesi daha da önemli. Sayın Genel Müdürümüz Mustafa Altunok ve ekibine Dünya Su Gününde okulumuzda gerçekleştirdikleri öğrencilerimize yönelik etkinlik için çok teşekkür ederim.’’ dedi. 

Etkinliğe KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok’un yanı sıra KASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Cengiz Mezdeği, KASKİ İşletmeler Dairesi Başkanı Çetin Hurşitoğlu ve Necip Fazıl İlkokulu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi