KASKİ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un “Kahramanmaraş’ta Arıtma Tesisi Olmayan İlçe Kalmayacak” talimatı doğrultusunda tüm ilçelerde atık su arıtma tesisi yapmak üzere çalışmalara başladı.  

ÜÇ İLÇE ATIK SU ARITMA TESİSİNE KAVUŞTU 
Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu Atık Su Arıtma Tesislerini işletmeye alarak vatandaşların hizmetine sunuldu.  Afşin ilçesinde toplam 10.779.620,21 TL maliyetli 10225 m³/gün kapasiteli, Pazarcık ilçesine Pazarcık ilçe Merkezi ile Narlı Mahallesine hizmet verecek toplam 14.591.803,68 TL maliyetli 11000 m3/gün kapasiteli ve Türkoğlu ilçesine ise Türkoğlu ilçe merkezi ile Kılılı Mahallesine hizmet verecek toplam 11.937.239.23 TL maliyetli 3610 m³/gün kapasiteli Atık Su Arıtma Tesisi yapılarak toplam 37.308.663,12 TL’lik yatırımla üç adet arıtma tesisini işletmeye aldı. 

KAHRAMANMARAŞ ATIK SU ARITMA TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR
KASKİ, 100 Milyonluk yatırımla 1.250.000 kişiye hizmet edecek kapasitede İleri biyolojik arıtma prensiplerine göre atık suda bulunan karbonun yanı sıra, su kaynaklarında kirliliğe yol açan azot ve fosfor giderimi ünitelerinin, enerji geri kazanım ünitesi ile koku giderim ünitelerinin de bulunduğu Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisinin inşaatına devam ediyor. 

ELBİSTAN ATIK SU ARITMA TESİSİ İHALE AŞAMASINDA
Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili proje, tahsis, fizibilite raporu, ÇED raporu gibi tüm çalışmaları tamamlayarak ihale sürecine girilirken 2017 yılı içerisinde inşaat çalışmasının başlaması hedefleniyor. 

TÜM İLÇELERE ATIK SU ARITMA TESİSİ YAPILACAK
KASKİ, Atık Su Arıtma Tesisi olmayan diğer Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Nurhak ve Ekinözü ilçeleri ile Onikişubat ilçesi Ilıca ve Tekir Mahallesinde Atık Su Arıtma Tesisi yapılması için proje çalışmalara başladı. 
Editör: Haber Merkezi