Bölgenin kanalizasyon sıkıntısına son vermek amacıyla yapılan etüt çalışmaları sonucunda yaklaşık bir kilometrelik kanalizasyon hattının yerin 4 ile 14 metre altından geçecek şekilde yatay delgi yöntemi ile kazısız olarak yapılması projelendirildi. 1.037.000,00 TL maliyetle projenin gerçekleştirilmesi için çalışmalar başladı.

ÇALIŞMALARDA ÖZEL TASARLANAN MAKİNALAR KULLANILACAK
Yatay sondaj yöntemiyle yapılan projede Üniversite Kavşağı yanında başlayan çalışmalarda özel olarak tasarlanan makine ve ekipmanlar aracılığıyla yerin altında bir çeşit mini tünel açılarak 630 mm’lik hdpe kanalizasyon boruları döşenecek. Daha sonra hattın işlerliğini sürekli kılmak ve kontrol etmek amacıyla muayene bacaları eklenecek. 

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş-Kayseri Karayolu Üniversite Kavşağı civarında bulunan yerleşim yerlerinin atık suları kanalizasyon kolektör hattı aracılığıyla Atık Su Arıtma Tesisine ulaştırılarak bölgede açığa akan evsel nitelikli kanalizasyon deşarjı kalmayacak olup sağlık açısından tehditler ortadan kaldırılmış olacaktır.

KASKİ Genel Müdürlüğümüz yaptığı bu çalışmalarla bir nevi koruyucu hekimlik görevini de yerine getirmiş olacaktır.

Editör: Haber Merkezi