Kadın derneklerinden oluşan Kadın Platformu üyeleri Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) buluşarak kanser taraması yaptırdılar.

HER 8 KADINDAN 1’İ MEME KANSERİ

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Yener, burada yaptığı kısa açıklamasında: “Bu gün Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürlüğü olarak, KETEM’de Kadın Platformu Üyesi bir araya geldik ve kanser taraması yapacağız.

Kanser taramasının önemini arkadaşlarımız çok iyi biliyorlar. Kanser, maalesef çağımızın vebası ancak erken teşhis konduğu zaman korkacak bir durum olamayacak. Kanserden korkmayalım, geç kalmaktan korkalım.

Bu gün ülkemizde ne yazık ki her sekiz kadından birinde meme kanseri var. Bu ilimizde de aynı oranda. Ama az öncede belirttiğim gibi erken teşhis konduğunda bu hastalığı yenmek çok kolay.

Tüm kadınlarımızı KETEM’e davet ediyorum. Sağlığınız bizim için çok önemli.

Tekrar Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir ve platform üyelerine geldikleri için ve böylesine önemli bir konuya dikkat çektikleri için teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

Platform Başkanı Kibar Özdemir de yaptığı konuşmasında kadınlara seslenerek: “Bu gün burada olmamaızın temel amacı toplumu sağlıklı yaşama davet etmektir. İl Müdürümüz Dr. Ahmet Yener’in de ifade ettiği gibi kanserden korkmayın, geç kalmaktan korkun.

Toplumumuzda, özellikle de kadınlarımız da ağır yük altında stresli bir yaşam sürdürmelerinden dolayı kanser oranının daha yüksek olduğunu bilmekteyiz.

O yüzden bizler de tüm kadınlarımızı buraya davet ediyoruz. Kanser taramalarını yaptırsınlar. Devletimiz çok güzel bir imkan sunmuş ve aynı zamanda Kahramanmaraş’ta güler yüzlü samimi gayretli bir kadro çalışıyor. En son teknoloji ile verilen bu imkandan faydalanalım. Gelin sağlığınızı önemseyin ve geç kalmayın” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Nevhiz Eryaman ise; “Bende kadınlarımıza önce sağlığımız diyorum. Hepinizi KETEM’e bekliyoruz. Burada hizmet fevkalade. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı İkbal Küpelikılıç da merkezde verilen hizmetin kalitesine vurgu yaparak; “Bende KETEM’in bu mükemmel hizmetinden faydalandım. Bu hizmetin farkında olamayanların farkında olması ve kanser taramasının önemine dikkat çekmek için buradayız. Tüm kadınlarımızı bende aynı şekilde KETEM’e davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından bilgilendirme toplantısı yapıldı ve platform üyeleri kanser taramasından geçtiler.

 

Editör: Haber Merkezi