Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce 2007 yılında bölgede başlatılan üzümsü meyvelerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması proje çalışmaları sonucu yaygınlaşan böğürtlen bahçelerinden dekara ortalama 2,5-3 ton gibi ürün alınıyor.

Dondurma reçel meyve suyu gibi birçok sektörlerde bolca kullanılan böğürtlen ürünlerini sanayici, tüccarlar aracılığı ile çiftçinin bahçesinden alıyor. Böğürtlen meyvesi Şoklama ile 12 ay boyunca tazeliğini korumaktadır.

Dönüklü Mahallesi böğürtlen üreticilerinden Şefik KURT; 10 da’ lık arazisinde böğürtlen hasadı gerçekleştirdiğini, haftada dört gün hasad yaptığını belirten KURT, bizlere katkılarından ve desteklerinden dolayı Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkür ediyorum dedi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; Dönüklü Mahallesi bölgemiz, tarım alanlarının dar olduğu kısıtlı alanlardan bir tanesi bu nedenle daha fazla verim almamız ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmemiz gereken bir bölge. Bölge de daha önce başlattığımız böğürtlen yetiştiriciliğinden çiftçilerimiz oldukça memnunlar, çiftçilerimizin memnuniyeti ve mutluluğuda bizleri mutlu ediyor. Her zaman sahada üreticilerimiz yanında olmaya devam edeceğiz diyen EMİRALİOĞLU,  çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum dedi.

Editör: Haber Merkezi