Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Kahramanmaraş genelinde gençleri  spora teşvik etmek, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek ve yetenekli sporcuları tespit ederek, spor camiasına kazandırmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği “Liderimle Yürüyorum, Sağlıklı Büyüyorum” projesi kapsamında  4 Aralık 2016 Pazar günü  09-17 saatleri arasında  Spor Lisesi Kapalı Spor Salonunda “Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” düzenleyecek.

Yarışma ile ilgili görüşlerini aldığımız Kulüp başkanı Ahmet Özkul; Bileği ve Yüreği sağlam nesillerin yetişmesi adına, Gençleri spora teşvik ederek, gençler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirerek onları şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bir spor dalı olarak fazla bilinmeyen ata sporumuz BİLEK GÜREŞİNİ gençlere tanıtmak, sevdirmek, lisanslı sporcu sayısını artırmak, yetenekli sporcuları seçerek spor dünyasına kazandırmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Kulüp başkanı Özkul, yapılacak yarışmaya Milli sporcu olmayan 1998-2003 doğumlular dahil sağ kol olarak, 50,55,60,65,70,75,80,+80 kg sıkletlerinde Kahramanmaraş genelinden gençlerin katılabileceğini belirtti.

Özkul, Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak dört yıldır geleneksel hale getirdiğimiz bilek güreşi yarışmasına geçtiğimiz yıl iki yüz sporcunun katıldığını, yarışmaya bu yıl katılımın daha da fazla olacağını beklediklerini, yarışma sonunda dereceye girenlere madalya verilirken aynı zamanda 1. Olanlara çeyrek altın, 2.ve 3. Olanlara gram altın hediye verecekleri söyledi.

 Kulüp başkanı Özkul, yarışmada birinci olan sporculara bu ödüllerin yetmeyeceğini düşünerek, Kulüp takımıyla birlikte  24 -25 Aralık 2016 tarihinde Ankara’da , İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Ankara Asfa Gençlik ve Spor Kulübü ile  Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunun birlikte düzenleyeceği, “4. Genç Erkekler Türkiye Bilek Güreşi Yarışması”na götüreceklerini iletti.

Özkul,”Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü olarak her yıl olduğu gibi yarışmanın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesini temenni ediyor, sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
       
Sporcular Yarışma başvurularını 2 Aralık 2016 Cuma günü saat 17:00 ye kadar Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün www.lidergenclik.org  sitesinden online olarak yada  0533 416 07 90 nolu telefonu arayarak yapabilecekler.
Editör: Haber Merkezi