Kahramanmaraş’ta inşaat sektörü, 21. yüzyılda Osmanlı mimarisiyle tanışmaya hazırlanıyor. Cumartesi günü  açılışı yapılan  “inşaat sektöründe ben de varım” diyen Fetih 1453 İnşaat ve Emlak Şirketi, Kahramanmaraş’a Osmanlı vizyonunu getirmekte oldukça iddialı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yılmaz, “Yapılarımızda, Osmanlıyı yâd edeceğiz. Biz, standart kalıpları yıkıp alışılmışın dışına çıkacağız. Osmanlının turasını, Osmanlının vizyonunu her yaptığımız inşaata gireceğiz” dedi.



KAHRAMANMARAŞ, 21. YÜZYILDA OSMANLI MİMARİSİYLE BULUŞUYOR
Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış ile inşaat sektörüne ilk adımı atan Fetih 1453 İnşaat ve Emlak Şirketi, Kahramanmaraş’ta yükseltecekleri yapılara Osmanlı vizyonunu taşımayı amaçlıyor. Yapmış oldukları işlerin, Osmanlı’nın izlerini taşıyacağını belirten Fetih 1453 İnşaat ve Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yılmaz, “Yapılarımızda, Osmanlıyı yâd edeceğiz. Osmanlının turasını, Osmanlının vizyonunu her yaptığımız inşaata gireceğiz. Her yaptığımız inşaata, ecdadımızın geçmişten gelen örf ve adetlerini bir şekilde işleyeceğiz. O işi inşaatlarımızda göreceğiz. Düşüncemiz bu, Allah izin verirse alışılmışın dışına çıkacağız. Yani standart kalıpları yıkmayı planlıyoruz” dedi. Yılmaz, şirketin isminin Fetih 1453 olmasını ise şöyle açıkladı: “Şu an kurulan şirketleri görüyorsunuz: Ya soy isimler kullanılıyor ya da Avrupai yabancı kökenli isimler kullanılıyor. Yani birilerine bağımlı olmak istemiyoruz. Biz ecdadımızın yolundan gitmek istiyoruz. Hedefimiz bu 1453!”

SAT YAP DEĞİL; YAP SAT DÜŞÜNÜYORUZ!
Birçok inşaat şirketinin daireleri sattıktan sonra yaptığını kaydeden Fetih 1453 İnşaat ve Emlak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, kendilerinin sat yap değil de yap sat düşündüklerini söyledi. Kendi öz sermayeleriyle, güçlerinin yettiği kadar az ve öz inşaat yapacaklarını dile getiren Yılmaz, vatandaşların daha rahat ve konforlu bir ev ihtiyacını giderecek yeterlilikte yapılar yükseltmek istediklerini ifade ederek şöyle konuştu: “Biz, sat yap düşünmüyoruz. Yap sat düşünüyoruz. Kendi öz sermayemle, kendi gücümüz nispetinde; bir yeri bitirmeden öbürüne atlamak istemiyoruz. Önceliğimiz, müşterilerimizin memnuniyeti. Kendi hedefimiz az yapalım, temiz yapalım, insanlar memnun kalsın! Fetih 1453’ü gördükleri zaman buranın sahibi filan insanlar: İşte buradan sıkıntı kalmaz, diyerekten gözlerini yumup bize teslim olsunlar. Gözleri arkada kalmasın… Kendi öz sermayemizle yapacağız.” 30 yılık birikimleriyle doğruluk ve dürüstlük ilkesi ile hareket edeceklerini aktaran Yılmaz, şunları söyledi: “Doğruluk dürüstlük ilkemiz olacak. Allah’ın izniyle kendi öz sermayesiyle 30 yılın birikimiyle bu yola çıktık. Her ayrıntıyı biz burada vatandaşlarımız için düşündük. Daha iyi daha kaliteli bir hizmet vermek için bu yarışa girdik. Allah'ım da nasip eyledi, Şükürler olsun!” Fetih 1453’ün dualar eşliğinde yapılan açılışına; AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul ve çok sayıda davetli katıldı.
(KENAN ONARAN)
Editör: Haber Merkezi