Ziyarette Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, Dr. Ruhan Özkan’a platform hakkında bilgiler verdi ve tek tek üye dernek başkanlarını tanıttı.

Özdemir, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şu şekilde konuştu: “Burada bulunan kadınlarımız her biri ayrı ayrı dernek başkanları. Kadınlarımız için Kahramanmaraş’ımız için neler yapabilir, sesimizi daha iyi nasıl duyurabiliriz noktasında daha güçlü adımlar atabilmek için Kadın Platformumuzu oluşturduk. Üyelerimizin her biri ayrı ayrı çok kıymetli, güçlü kadınlar. 

Tabi bugün hepimiz üzgünüz, derin bir burukluk yaşıyoruz. Uzun süredir ülkemiz sor bir süreçten geçiyor. Yaşanan büyük acılara şehitlik ediyoruz. Anneler olarak, şehit haberlerini aldıkça gözümüzün yaşı dinmiyor.

Ancak bütün bunlara rağmen gelecekle ilgili olarak hiçte umutsuz değiliz. Kadınlar olarak da bir duruş sergilemek istiyoruz. Neler yapabiliriz, bu olumsuzların karşısında nasıl bir tavır alabiliriz? Bize düşen hem şehrimiz hem de ülkemiz nezdinde biz kadınlar güçlüyüz. Mutlaka söyleyecek sözümüz yaşama geçirecek projelerimiz var.

Bu gün İslam coğrafyasında yaşanan acı yıllardır yaşanmaktaydı, ancak son 10 yıldır da artık ülkemizi direk ilgilendiriyor. Mağdurların, mazlumların ve katillerin hepsinin bir arada yaşamaya zorlandığı bir ortamdayız. Bu yüzden kadınlar umut saçmalı diyorum, umudumuzu pekiştirmek içinde Kadın Platformunu oluşturduk ve sizinle de bu umudumu taçlandırmak istiyoruz.”

DR ÖZKAN: BEYİN FIRTINALARI YAPALIM

Dr. Ruhan Özkan ise, yaptığı konuşmasında, böylesine güçlü kadınları bir arada görmekten çok mutlu olduğunu projeler konusunda heyecanlandığını ifade ederek: “Biliyorsunuz, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu yüzden sizlerle daha önce tanışma fırsatım olmadı. Kahramanmaraş’a geldiğimizden bu yana vaktimin büyük bir kısmını şehit ailelerimize ayırıyorum. Buradan tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Tek temennim ülkemizdeki terör belasının bir an önce bitmesi. Elbette bitecek, biz güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu belanın üstesinden geleceğiz.

Bu gün sizlerin arasında olmaktan son derece mutluyum. Bende sizin projelerinize elimden geldiğince katkı sunacağım.

İstiyorum ki, projeler çıkartalım, beyin fırtınası yapalım. Fikirlerimizi ortaya koyalım, bu fikirlere uyacak projeler ortaya çıkaralım.

Özellikle kadınlarımızı aktif görmek istiyorum. En çok önemsediğim şey ise okuryazarlık sayısının yükseltilmesi. 

İnşallah el birliği ile güzel işlere imza atacağıma inanıyorum” dedi.

Daha sonra platform üyesi dernek başkanları yapılabilecek projeler konusunda öneriler sundular ve değerlendirmeler yapıldı.  

Editör: Haber Merkezi