Bu gün Kervanhan tesislerinde kahvaltıda meslektaşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Halit Avcı, odaya kurumsal kimlik kazandırıp, web sitesinde düzenleyecekleri anketlerle mesleğe ve çalışanlara katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Alcı, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinerek şeffaf bir yönetim sözü ile yola çıktıklarını ifade etti.

Alcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere bu yıl mayıs ayının ilk haftasında Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçimleri yapılacaktır.

Mali Müşavirlik mesleğinin geleceği, saygınlığı ve devamlı surette artan iş yükünün vermiş olduğu ağır sorumluluk ve diğer sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayabilmek amacıyla başkan adaylığımı siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla ve meslek camiamızla paylaşmak adına huzurlarınızdayım.

2010 yılından 2016 yılına kadar geçen süre bir kez daha bir ve beraber olmanın ve bütün üyelerimizi odanın bir ferdi ve sahibi olarak kucaklamanın gerektiğini ve bu konudaki düşüncelerimizin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Mesleki sorunlarımızın çözümü için gerekli çalışmaları kuracağımız danışma kurullarımız ve istişare toplantılarımızla üyelerimizle bir araya gelerek çözüm yolunda gerekli katkıyı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Eğitim ve mevzuat değişiklikleri ile ilgili toplantıları devamlı hale getirip bu konudaki uygulama belirsizliklerini derhal gidermek için çalışma komisyonlarını aktif hale getireceğiz.

Sayıları hızla çoğalan genç meslektaşlarımızın zorlu ve uzun bir mücadele sonucunda almış oldukları mali müşavirlik belgesinin önemini ve meslek mensubu olmanın bilincini yaşatmak için oda olarak her zaman yanında olacağız.

Büro standartlarının uygulamaya girmesi hem mesleğimizin hak ettiği değere ulaşması, hem de meslektaşlarımızın refahının artmasında önemli olacağı, mesleğimizdeki haksız rekabetin ve tahsilat sorunumuzun da büyük ölçüde çözüme kavuşacağı kanaati ile bu yönde çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz.

Odamızın kurumsal bir yapıya kavuşturularak ekip çalışmasının odamıza ve mesleğimize sağlayacağı katkının önemli olduğu düşüncesindeyiz.

Odamız web sitesinde memnuniyet ve beklenti anketleri yapıp ona göre çalışmalarımızı gözden geçirip sorunları kısa sürede çözmeye çalışacağız.

Bizler ekip olarak her zaman uzlaşmacı seviyeli ve herkesi kucaklayan bir anlayışla seçim çalışmalarımızı yapacağız. Bu süre içerisinde kırıcı ayrıştırıcı bir politika izlemeyeceğiz. Herkesin fikrine saygı duyup, olumlu eleştirileri dikkatle değerlendireceğiz.

Yönetim şeklimizi de uzlaşmacı ve sağduyulu bir yapı ya göre düzenleyeceğiz. Seçimi sandıkta bitirip seçimden sonra diğer listelerden yönetime giren arkadaşlarımızla hep beraber odamızı yöneteceğiz.

Bu bağlamda meslektaşlarımızın her birinin farklı çözüm metotlarını ve önerilerini değerlendireceğiz.

Oda yönetimine talip olanların her şeyden önce statü pozisyon kaygısı olmayan kariyer planlaması yapmayan bu bağlamda bir şey olmayı değil bir şeyler yapmayı planlayan mesleğin, meslek örgütünün, meslek mensuplarının yararına ve refahına odaklanan insanlar olmaları gerektiğine inanıyoruz.

Odaların görevi mesleği geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ile ve mükellefle olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak, meslek ahlakını, saygınlığını korumak olmalıdır.

Bu nedenle odalar problemleri tespit eden çözümünü üreten ve onu cesurca dillendiren bireylerden oluşan kuruluşlar olmak zorundadırlar.

Bütün bunların bilincinde olan ve hiç bir meslektaşı ötekileştirmeyen ve hiç kimsenin tekelinde olmayan yeni çözümlerin aranacağı ve bulunacağı bir birlikteliği sağlamak için oda başkanlığına adayım.

Temel hedeflerimizden bir tanesi de şeffaf bir yönetim yapısı oluşturmaktır. Bundan kastımız hesap sorulmadan hesap vermeyi öne alan bir anlayışı egemen kılmak istiyoruz.

Üyelerimizin tamamının siyasi, dünyevi ve uhrevi fikirlerine saygı göstereceğiz. Çünkü bizim odamızın amacı mesleki sorunları çözmek birlikteliği sağlamak olacaktır.

Şu anda fiziki olarak dış görünümü büyük oranda tamamlanmış olan, genel itibarı ile %55’i tamamlanan oda hizmet binamızın devam eden inşaatının kalan eksik kısımlarını süratle tamamlayıp üyelerimizin hizmetine sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Adalet ve huzurun olmadığı bir yerde sevgi ve hoş görünün olmayacağını biliyoruz.

Bunun için hak ve hukukun üstünlüğünü her zaman savunduğumuz gibi bundan sonrada savunmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile 2016 yılının mayıs ayının ilk haftasında yapılacak olan Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda seçimlerinde başkan adayı olan diğer adaylara da başarılar diler, ekip arkadaşlarımla beraber sizlere daha iyi hizmet vermek arzusu ile başkan adayı olduğumu beyan eder, tüm meslektaşlarımızın mesleğimizin hak ettiği değere ulaşması için desteğinizi bekleri.”

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Alcı, toplantıya katılan çok sayıda meslektaşının tebriklerini kabul ederek, hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler. 

Editör: Haber Merkezi