Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Haller Şube Müdürlüğü’nce Kabzımallar Odası’nda düzenlenen seminere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Hal Kayıt Sistemi Şube Müdürü Mehmet Dumanlı katıldı.

Dumanlı Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerine verdiği eğitim seminerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hallerin gelişmesi yönünde istekleri olduğuna dikkat çekerek, hallerde yanlış bir inanışın olduğunu söyledi.



Hal Kayıt Sistemi ile hallerde satılan ürünlere birer kimlik kazandırıldığına dikkat çeken Hal Kayıt Sistemi Şube Müdürü Mehmet Dumanlı: “Hal Kayıt Sistemi ile hallerde satılan ürünlerin nereden geldiği, ürün kimliği, sebze veya meyvenin künyesi ve sağlık kontrol sistemi bilgiler yer almaktadır. 

Daha önceleri hallerde satılan ürünlerin yüzde 20’si kayıt altında iken bu rakam şu anda yüzde 50’lilere çıkmış durumda ve hedefimiz yüzde 100’dür.



Vatandaşlar bu sistem sayesinde halden aldıkları ürünler hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Çünkü bu uygulama herkese açık bir uygulama” diye konuşarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın haller için gerçekleştirdiği çalışmaları anlatarak kabzımalları bilgilendirdi.

Eğitim seminerine Kahramanmaraş Kabzımallar Odası Başkanı Halit Orhan, Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Avni Bağdır, Ticaret İl Müdürü Personeli Muhterem Dere ile hal esnafları ve Haller Şube Müdürlüğü personelleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi