Gündeme dair konuların konuşulduğu ziyarette, Başsavcı Yazıcı kısaca çalışmalarından da bahsetti.

Hükümlülerin cezai sürelerinin bittikten sonra hayata tutunmalarını önemsediğine dikkat çeken Başsavcı Yazıcı, hükümlülerin eğitimlerine ve meslek edinme kurslarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Ceza süresince çeşitli etkinlik, eğitim ve meslek edinme kurslarıyla hükümlüleri topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başsavcı İlker Yazıcı; “Eğitimler hükümlülerin moral ve motivasyonu nu da yüksek tutmakta etkili. Zamanı verimli kullanıyorlar.

Örneğin, Türkoğlu ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu, bünyesindeki atölyelerdeki üretimle adeta bir fabrikayı andırıyor. Ahşap oyma atölyesi, perde, baharat üretim ve paketleme, tekstil ve mobilya gibi atölyelerimiz var. Hükümlüleri meslek sahibi ve üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını da sağlıyoruz” dedi.

Medyanın önemine de değinen Başsavcı İlker Yazıcı, olaylar ve gelişmeler hakkında toplumun doğru haber alması için basın çalışanlarının kutsal bir görev icra ettiklerinin altını çizerek, bu anlamda meslek etik kuralları çerçevesinde görev yapan tüm basın mensuplarının çalışmalarını kıymetli bulduğunu ifade etti.

Yaklaşık 5 yıldır Kahramanmaraş’ta görev yapan Başsavcı Yazıcı, Kahramanmaraş’ın bir huzur kenti olduğunu da sözlerine ekledi.

Sohbetin ardından, çektirilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret son buldu.

Editör: Haber Merkezi