Cödden Vadisi bakir yapısı ile doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. GAFSAD (Gaziantep Fotoğraf Sanat Derneği) bu hafta sonu, tarihi ve doğal güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren Göksun’un büyülü dünyası Cödden Vadisi’ne bir gezi düzenlendi.

Rehberliğini bölgenin tanınmış ismi Eğitimci, Araştırmacı, Dağcı Halil Ibrahim Algan 'ın yaptığı sonbahar gezisinde, Cödden Vadisi’nin büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkıldı. Geziyle ilgili bilgi veren Algan şu ifadelere yer verdi:

“Gezimizde Değirmendere Kaya Mezarları, Çinçin Boğazı, Meyremçil Beli, Büyük Kutu kaya Mezarları ve Küçük Çamurlu Evleri’nden güzel kareler aldıktan sonra, bizleri muhteşem dokusu ile büyüleyen  Cödden Vadisi’ne vardık.

Güz mevsimin bütün tonlarını barındırmanın yanı sıra, bu bölgede Seyhan Irmağı’nın başlangıcı olan derenin muhteşem görüntüsü ekibimizi adeta büyüledi. Alabalık ve sarıbalık türlerini barındıran dere, büyük ulu çınarları, meşe, çam v e kavak ağaçları bizleri doğayı yeniden yazmamızı ister gibi karşıladı. Hacıkodal Köyü’nde ise tarihe doğru bir yolculuğa çıktık. Bölge son dönemde yerli turistlerin yoğun uğrak noktası haline geldi.”

GAFSAD  Başkan Dr. Hasan Yelken ise; "Güzel bir etkinliğe imza atmanın haklı gururu ile Göksun ilçemizin  tarihi ve doğal güzelliklerini  görme fırsatımız oldu. Bölge insanımız samimiyeti ve misafirperver duruşu ile bizleri duygulandırdı. Doğanın muhteşem görüntüsü ben ve arkadaşlarımda büyük heyecan bıraktı. Önümüzdeki günlerde bu bölgeye güzel bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Doğasever dostlarımız bu tarz güzellikleri sahip çıkmalarını umuyorum. Bu vesile ile Halil İbrahim Algan Hocama, Küçük Çamurlu MuhtarI Ömer Kenger ve ailesine, Hacıkodal Muhtarı Adem Atlı'ya ve bölge halkına teşekkür ederiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi