Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 11 Ayın Sultanı Ramazan’da birbirinden eğlenceli ve nostaljik etkinliklerle konuklarını ağırlıyor. Her yaş grubuna hitap eden etkinlikler, Ramazan boyunca sürecek.


Miniklere Özel Etkinlikler


   Dünyanın modasını, tatlarını ve eğlencesini bölge halkının ayağına getiren Kahramanmaraş Piazza’nın Ramazan etkinlikleri, izleyenleri yıllar öncesinin Ramazan eğlencelerine götürüyor.  Ortak kullanım alanına yerleştirilen Hacivat-Karagöz figürleri ve Damazan davulcusu figürünün içine girerek anı fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, unutulmaz Ramazan anıları yaşıyorlar.


Geleneksel El Sanatları


   Eski Ramazan geleneklerini günümüze taşıyan etkinlikler kapsamında, Çocuk Kulübü'nde geleneksel el sanatları da yaşatılacak. AVM’nin minik ziyaretçileri Osmanlı fesi, mini ramazan davulu ve seramikten kaftan boyama etkinliklerinde buluşacak.


Geleneksel Ramazan Eğlenceleri


   AVM ziyaretçileri güncel gösterilerin yanı sıra Hacivat –Karagöz ve kukla gösterisi gibi geleneksel Ramazan eğlenceleri ile keyifli anlar yaşayacak.  Osmanlı döneminde Yeniçeri Askeri Bandosu olarak bilinen Mehter Takımı ve Semazen Gösterisi ziyaretçilere görsel şölen sunacak. 4-5-11-12-18 ve 19 Temmuz günlerinde, iftardan sonra meyan şerbeti ve pamuk şeker dağıtılacak.


Fasıl, Ud ve Ney Dinletisi


   Ramazan ayı boyunca her Cuma ve Cumartesi günleri fasıl ile her Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri iftar saatinde AVM’nin teras katında ud ve ney dinletisi kulakların pasını silecek. Geleneksel Osmanlı tatlılarından biri olan pamuk şekeri ağızları tatlandırırken, avm ziyaretçilerini yaz aylarının ve Ramazan sofralarının ferahlatıcı içeceği meyan şerbeti serinletecek. Kahramanmaraş Piazza, Ramazan boyunca “Nerede o eski Ramazanlar” diyenlerin bu özlemlerine tercüman olacak.

Editör: Haber Merkezi