Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kanuni Halı Sahanın hizmete açılışında basın mensuplarına konuşan Başkan Erkoç 2016 yılı sonunda Kahramanmaraş’ın tesisleşme bakımından önemli bir noktada olacağını söyledi.

Halı sahanın açılışında Türkiye Hokey Federasyonu 1. Liglerinde mücadele eden Kanuni Hokey Spor Kulübü takımlarının kupaları takdim edildi.

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Çimsaha Hokey liglerinde mücadele eden bu iki takımımıza da teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Spor tesislerinin yapımına ilişkin basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Başkan Erkoç: “30 Mart seçimleri öncesinde gençlerimizi spora kazandırmak adına, gençlerimizin sporu alışkanlık haline getirebilmeleri adına mahallelerimize spor tesisleri yapacağımızı beyan etmiştik.



Kahramanmaraş’ımızın birçok yerinde halı sahalar, fitness merkezleri, spor salonları yapıyoruz. Geçmiş dönemde yaptığımız ve hizmete açtığımız spor tesislerimizin yanı sıra çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda bu üçüncü halı sahamız oldu ve bir taraftan da bu çalışmalarımız devam ediyor.

Gençlerimizin daha sağlık ve daha sıhhatli ortamlarda yetişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak spor tesisleri yapmaya devam edeceğiz. Çünkü spor gençlerimizi birçok kötü alışkanlıklardan korur. Takım ruhunu oluşturur, Birlik ve beraberliğimizi güçlendirir diye düşünüyoruz. Toplumumuzu daha dinamik bir hale getirmek için, sağlıklı nesiller yetiştirmek için spora Büyükşehir olarak çok önem veriyoruz. Bunun için de gerekli tüm altyapıları oluşturuyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Gençlik Spor Şube Müdürlüğümüzle birlikte il genelinde sadece tesis yapımı değil, birçok etkinlik ve organizasyonlarımızda devam ediyor.

Yaz aylarında faaliyet gösteren Yaz Spor Okullarımıza 4 bin civarında gencimiz katılmakta. Şimdi ise yüzme havuzlarımızı da yapıyoruz. Yaz Spor Okullarımızla birlikte bunu il geneline yayacağız ve sürekli olmasını sağlayacağız.

Fitness merkezlerimizde de eğiticilerimiz yıl boyu insanlarımızın sağlıklı spor yapabilmeleri için spor yaptırıyorlar.

Büyükşehir belediyesi olarak gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımızın 2016 sonunda tesisleşme açısından çok önemli bir noktaya gelecek” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un basına yaptığı açıklamanın ardından açılışa özel Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile muhtarlardan oluşan iki takım dostluk maçı yaptı ve maç 3-3 berabere sonuçlandı.



Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Doğukent ve Genç Osman Mahallelerine yapılan halı saha hizmeti kervanına Kanuni Mahallesi de katıldı.

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönelmeleri için hizmetlerine ve yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mahallesi’nde yapımını tamamladığı halı sahayı ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sundu.

Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce 28 x 40 metre ölçülerinde yapılan halı sahayı gençlerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, ilimiz genelinde özellikle gençlerin ve vatandaşların spor yapabilecekleri alanları artırmaya devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi