Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi başarılı öğrencilerinden oluşan 32 kişilik grup, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Arslan ve öğretmenleri eşliğinde KSÜ Rektörü Deveci’yi ziyaret etti. Öğrenciler Üniversite hakkında yetkililerden bilgi alırken, bazı birimleri de bizzat gezerek gördüler.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerini KSÜ Yönetim Kurulu Toplantı Odası’nda kabul ederek, bir süre görüştü. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Deveci, “Hedefleriniz olsun, hedeflerinizi zorlayın, gerekirse 1-2 yıl sınavlara hazırlanarak risk alın. Yeterince isterseniz, istediğiniz noktaya gelirsiniz. Çalışın, dürüst ve azimli olun, gerekli çalışmayla hedeflerinize ulaşırsınız” şeklinde konuştu.



 “Hayatınız boyunca her zaman açık ve mert olun, kısa vadede belki kaybediyor gözükebilirsiniz fakat uzun vadede kazanan siz olursunuz” diyen KSÜ Rektörü Deveci, kendi kariyer yaşamından anekdotlarla başarılı bir kariyerin basamakları konusunda tavsiyelerde bulundu. Rektör Deveci, öğrencilerin Üniversite ve Rektörlük Makamı hakkındaki sorularını da cevaplarken, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri ziyaretin anısına Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye Erdem Beyazıt şiirlerinin yer aldığı kitap hediye ettiler.

Ziyaretin sonunda KSÜ Rektörü Durmuş Deveci misafir öğrencilerle birlikte KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkez Kafeterya’da öğle yemeği yediler. Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri KSÜ’yü beğendiklerini ve ziyaret etmekten mutlu olduklarını ifade ederek ayrıldılar.
Editör: Haber Merkezi