Kültürpark Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler, Trafik Şube Müdürü Hakan Doğan, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, büyükşehir belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı gereği ‘Engelsiz Bir Kahramanmaraş’ için gayret ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları doğrultusunda 2014 yılında bugüne kadar tüm engeli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütüyoruz.

Ülkemizde yılda yaklaşık 30 bin insanımız trafik kazaları neticesinde engelli sınıfına düşmektedir. Bunun en büyük nedeni trafikteki ruh sağlığı, trafikteki dikkatsizlik ve kural ihlallerinden dolayı meydana gelmektedir Bu konferansın amacı ise engelliliği önleyici çalışmalar yönünde bilgiler sunarak farkındalık oluşturmak ve insanlarımızda bilinçlenme oluşturmaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından ‘Trafikte Ruh Sağlığı’ konulu konferansı sunmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü personellerinden Cengiz Kurt kürsüye gelen, trafikte ruh sağlığının önemi ve ortaya çıkacak olumsuzluklara ilişkin bilgiler aktararak soruları cevaplandırdı.

Daha sonra kürsüye İl Emniyet Müdürlüğü personellerinden Mustafa Çot ve Mehtap Solak ‘Gençlikte Genel Güvenlik ve Asayiş’ konusunda bilgilendirmede bulundular.

Gazi Ortaokulu öğrencilerinin de katıldığı programın sonunda konuşmacılara çiçek verilerek teşekkür edildi ve program sonlandırıldı.

Editör: Haber Merkezi