Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Daire Başkanı Ali Mazhar Türk, Elbistan Ak Parti Gençlik Kolları, öğrenciler vatandaşları katıldı. 

İlginin yoğun olduğu program Kur’an Kerim Tilaveti ile başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Daire Başkanı Ali Mazhar Türk açılış konuşmasında şunlara değindi:

‘’Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevlerimiz yanında sosyal belediyecilik anlayışıyla kültürel ve sosyal faaliyetlere de ağırlık vermekteyiz.  Bu anlamda Maraş merkez ve tüm ilçeler de dâhil olmak üzere kültürel ve sosyal programlarımız düzenli olarak devam etmekte. Bu gün Ekinözü Belediyesin de ve akabinde Elbistanımız da Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma programında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’in de sizlere selamlarını söylemek istiyorum. 102. Yılını kutladığımız bir zafer’den bahsediyoruz. Rastgele bir zafer den bahsetmiyoruz. Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesidir. Askerlerimizin dünyanın hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bu zafer, anaların evlatlarını bağrına basıp, kurbanlık koyun gibi kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır. Çanakkale geçilmeyen son kalemizdir. İslamın geçilmeyen son kalesidir. Çanakkale Savaşında şehit vermeyen ilimiz yoktur. Çanakkale savaşı bizim eğitimiz ordumuzun yok olduğu savaştır’’ dedi.



Tarihçi Yazar Mehmet Işık konuşmasına, Türk Milleti’nin 1071 yılında Sultan Alparslan idaresinde Anadolu’ya ilk geldiği günden bu zamana Dünyanın tarihi seyri değişmeye başladı ğını ifade ederek: “Mensubu olduğumuz necip millet, İslam Dünyasının, silahtarlığını, bayraktarlığını, koruyuculuğunu üstlenen Türk Milleti karşısında batı dünyasını yani haçlı dünyasını buldu.



Tarih ders alınmazsa tekerrür eder, tekrar eder. 600 yıllık hasta dev adamın kalbini sökmek ve Türkleri geldikleri coğrafya ya göndermekti itilaf devletlerinin amacı. Yenilmez armada dedikleri orduları Çanakkale boğazına geldiler. Amaçları boğazın iki yamacını bombalamaktı. Kısa zaman da İstanbul’a ulaşıp dertleri ve gayelerini gerçekleştirmekti amaçları. O kadar çok emindiler ki zafer den kendi paralarını dahi bastırdılar.



Elbistan’dan 63 şehit var Çanakkale savaşında. Yurdun dört bir köşesinden şehit var. Erkeği kalmamış şehirlerimiz, köylerimiz var ‘’ diye konuştu.

Tarihçi Yazar Mehmet Işık konuşma sonunda Elbistan’dan Çanakkale de şehit olanların ismini saydığında salonda bulunan vatandaşlar, tüm şehit isimlerinde burada diye haykırarak eşlik ettiler.

Konferans sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Editör: Haber Merkezi