Ekinözü kaymakamı Cüneyt CANER, Ekinözü  Belediye Başkanı  Nursi ÇELEĞEN ve Ekinözü ilçe milli eğitim müdürü Daniyel İLİK kutlamalara katılırken birinci olan öğrencilere hediyelerini taktim ettiler.

Burada bir Konuşma yapan Belediye Başkanı Nursi ÇELEĞEN, kütüphanelerin, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesi olduğunu işaret etti. ÇELEĞEN, "Bilim, kültür, sanat, edebiyat, tarih gibi alanlarda, bir milletin hafızasını oluşturan kütüphanelerin, dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılar olduğunu ve böylece bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerin muhafaza edilmesi gerekiyor.



Bilgi çağında olmamıza ve farklı teknolojik depolama yöntemlerinin var olmasına rağmen, kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç halen devam etmektedir. Bu anlamda bilgiyi doğru, düzenli ve fırsat eşitliği içerisinde ücretsiz olarak, her yaştan insanımıza sunan kütüphanelerin toplum içindeki rolleri oldukça önemlidir. Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızın yetişmesinde, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasında ve bilinçli birer vatandaş olmaları konusunda yaptığı katkılarla kütüphaneler önemli görevler icra eder diyen ÇELEĞEN Bu nedenle kütüphanelere yapılacak her türlü desteği sosyal sorumluluğun bir parçası olarak değerlendirmek gerekir. Bu vesile ile ülkemizde mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası'nı fırsat bilerek, kendimiz ve çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı ve en iyi dostun da kitaplar olduğunu hatırlatmamız gerekmektedir" dedi.
Editör: Haber Merkezi