Yaz döneminin gelmesi ile birlikte ilk çalışma Öztürk ve Maarif Mahallesinde başladı.  Öztürk mahallesin de bulunan bu müstakil Ev terk edilmiş olması nedeniyle hem görüntü hem de çevre kirliliği bakımından kötü bir görüntü sergilediğinden belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

VİRANE KERPİÇ EVLER TEHLİKE SAÇIYOR
Yaz döneminin gelmesi ile birlikte yıllardır mahalle aralarında yükselen binaların içinde kalan virane kerpiç evler belediye ekipleri tarafından yıkılıyor. Mahallede her anlamda tehlike saçan bu yerlerde aynı zamanda madde bağımlısı olanlarda kalabiliyor. Buda mahalle halkı için ayrı bir tehlikeli durumu ortaya koyuyor. İşte bu çerçevede Öztürk mahallesinde bulunan virane kerpiç bir evde belediye ekipleri tarafından yıkıldı. 

ÇEVRE KİRLİĞİ ORTAN KALKIYOR 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Öztürk Mahallesi Muhtarı Yusuf Kuyucu Ekinözü Belediyesine teşekkür etti.  Kuyucu “Kurtuluş mahallesin de bulunan bu müstakil Ev terk edilmiş olması nedeniyle hem görüntü hem de çevre kirliliği bakımından kötü bir görüntü sergilediğinden belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye ekiplerimize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. ev sahibi ve yıkım işi için belediye personeline teşekkür ederim.” dedi. 

YAŞANABİLİR BİR İLÇE DOKUSUNU KAZANDIRACAĞIZ EKİNÖZÜ'NE 
Başkan Çeleğen ise Açıklamasında Ekinözü Belediyesi bir yandan şehir merkezinde kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını yürütmeye devam ederken, bir yandan şehir merkezinde bulunan sahipsiz, kullanılmayan, kötü görüntü ve yıkılma tehlikesi arz eden metruk binaları vatandaşların talepleri doğrultusunda yıkımına devam ediyor.
 
Belediyemiz metruk binaların her an yıkılma tehlikesi arz etmesinden dolayı oluşabilecek can ve mal kaybını önleme amaçlı tedbirlerini mahalle muhtarları, mahalle sakinleri şikâyetleri ve mal sahiplerinin yazılı bilgisi doğrultusunda almaya devam ediyor.   Belediyemiz görevlileri ve Zabıta Ekipleri, hali hazır da görüntü ve çevre kirliliği oluşturan, sahipsiz, kullanılmayan, bakımsız, bir kısmı yıkılmış, tehlike arz eden konumuyla gözle görülür düzeyde yıkılmaya meyilli çatlakları bulunan evlere de boşaltılması için tebligat veriyor.

Metruk binaların oluşturmakta olduğu tehlikeyi dikkate alan Belediyemiz vatandaşların can ve mal kaybına uğramamasını amaçlayan çalışmaları titizlikle yürütülmektedir. Vatandaşlardan tehlike oluşturabilecek binaları belediyemize bildirmeleri gerekmektedir.

Yıkım çalışmalarından dolayı vatandaşların memnuniyetlerini dile getirmekte olduğunu ve  Ekinözü Belediye ekiplerine teşekkür ettiklerini ifade eden Başkan Çeleğen, şehir merkezinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam edeceklerini belirtti.
Editör: Haber Merkezi